Cvetković pred poslednji meč na EP: Moramo da pravimo velike igrače, da stvaramo sistem! (FOTO)
Foto: Reuters

KRAJ EPIZODE

Cvetković pred poslednji meč na EP: Moramo da pravimo velike igrače, da stvaramo sistem! (FOTO)

Belorusi uvek igraju motivisano na velikim takmičenjima, imaju ekipu na okupu dugo i studiozan rad

Objavljeno:

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković izjavio je danas da je Belorusija u prednosti uoci oproštajnog meča na prvenstvu Evrope, ali i poručio da je pod hitno potrebno promeniti situaciju u srpskom rukometu i raditi na stvaranju sistema.

- Moramo da radimo na stvaranju sistema, da kroz pet-šest godina imamo generaciju koja će iznedriti igrače za nacionalni tim. Sada to nemamo i snalazimo se kako znamo i umemo sa ovim igračima koje imamo. Tokom prvenstva ostali smo bez Vujina, Markovića, a sada i Jovanovića. Ono što smo uradili treba da bude nešto prema čemu možemo da se upravljamo kada je u pitanju budućnost. Moramo da nastavimo da radimo, odmah, od sutra, da imamo trenažni centar, da radimo sa najtalentovanijim momcima u zemlji. Nemamo vremena, trebalo je juče da počnemo da radimo - izjavio je Cvetković za sajt RŠ.

foto: Reuters

Srbija od ishoda poslednje utakmice može da u konačnom redosledu bude plasirana od devetog do 12. mesta.

- Igrali smo protiv Belorusa u kvalifikacijama, izgubili smo pod specifičnim okolnostima u Nišu, ali isto tako treba reći i to da smo igrali nerešeno na njihovom terenu, što je veliki uspeh s obzirom da smo igrali sa izmenjenom postavom i mlađim igračima. Belorusi uvek igraju motivisano na velikim takmičenjima, imaju ekipu na okupu dugo i studiozan rad. Postepeno idu ka vrhu i znaju da do njega mogu da stignu samo ako realno razmišljaju - istakao je Cvetković.

Utakmica između rukometaša Srbije i Belorusije igra se sutra od 16 sati.

BONUS VIDEO: Nemanja Dangubić posle poraza od Himkija

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.