SAVEZ SKOČIO NA CVETKOVIĆA ZBOG KLOZETA EVROPE: Srbija je naša majka i naš otac, i naša deca!
Foto: Reuters

Pobuna RSV

SAVEZ SKOČIO NA CVETKOVIĆA ZBOG KLOZETA EVROPE: Srbija je naša majka i naš otac, i naša deca!

Pokrajniski savez iz Vojvodine je reagovao saopštenjem zbog izjava selektora rukometaša

Objavljeno:

Žestoka retorika selektora Srbije, Jovice Cvetkovića, izazvala je isto takve reakcije u srpskoj javnosti, ali i od strane određenih organizacija.

Strateg "Orlova" je najpre zatalasao određeni deo javnosti svojom izjavom da traći podršku od "braće Hrvata na utakmici sa Francuskom", a potom je odgovorio na napade koji su usledili nakon te njegove izjave.

U svom drugom obraćanju javnosti povodom toga, srpski selektor nije imao dlake na jeziku i javno napao sve koji i dalje na bilo koji način zagovaraju nacionalizam i neke nove sukobe između dva naroda u budućnosti.

foto: EPA/Antonio Bat

Ipak, takvo njegovo obraćanje se nije dopalo svima, a Rukometni savez Vojvodine je odlučio da reaguje saopštenjem.

- Ako neko Srbiju naziva 'klozetom Evrope', a njen narod pokušava da klasifikuje kao slep, mali i ništavan, ne možemo ostati nemi i dozvoliti da bilo ko slučajno pomisli da je to naše mišljenje i naš stav. Mi volimo Srbiju. Srbija je naša majka i naš otac, naša deca, naša mladost i lepota. Srbija su naše rukometašice i naši rukometaši. Budući da je izjava selektora objavljena i na zvaničnom sajtu RSS, postavljamo pitanje rukovodstvu RSS da li je stav Rukometnog saveza Srbije da je Srbija 'klozet Evrope'? Pitamo i osvajače medalja iz 2012. i 2013, da li smatraju da su trud, krv i znoj ulagali da bi osvojili medalju za 'klozet Evrope'. Selektor bi trebalo da se bavi isključivo sportom i sportskim motivima, jer to je ono što nas izdvaja od drugih i daje nam pravo da sport odvojimo od politike, ratova i drugih stvari za koje u sportu nema mesta - poručuje se u saopštenju RSV.

BONUS VIDEO: Dule Savić kao Putin: Legenda Crvene zvezde se valjala u snegu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.