Nemojte da nas gnjavite! Mi smo javili našima da dolazimo kući! SRPSKI RUKOMETAŠI NISU HTELI DA OSTANU NA EP, LJUTI ZBOG PROLASKA DALJE?!
Rukometaši Srbije su uz sreću prošli u nastavak Evropskog prvenstva, Foto: Reuters

E, svašta

Nemojte da nas gnjavite! Mi smo javili našima da dolazimo kući! SRPSKI RUKOMETAŠI NISU HTELI DA OSTANU NA EP, LJUTI ZBOG PROLASKA DALJE?!

Kako prenose mediji u zemlji domaćina, vest da su zahvaljujući pobedi Šveđana nad Hrvatima prošli u naredni krug nije obradovala srpske rukometaše

Objavljeno: 15:01h

Rukometna reprezentacija Srbije je imala sreće i zahvaljujući neočekivanoj pobedi Švedske nad Hrvatskom, plasirala se u drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu.

Uprkos tome što su u prve dve utakmice "orlovi" odigrali katastrofalno, pobeda nad Islandom u poslednjem kolu, kao i poklapanje rezultata iz druge utakmice u grupi su im doneli opstanak na šampionatu starog kontineta, prvi put još od 2012. godine kada smo bili domaćini.

Da nešto ne štima u srpskom taboru imali smo prilike da se uverimo i kroz prve dve utakmice i kroz sukobe, ali i kroz reakcije ljudi iz naše ekspedicije i samih rukometaša na kritike javnosti koje su usledile zbog poraza.

Hrvatski mediji pišu da srpski rukometaši nisu srećno prihvatili ostanak na EP
Hrvatski mediji pišu da srpski rukometaši nisu srećno prihvatili ostanak na EPfoto: Reuters

A sada hrvatski mediji donose priču da vest o plasmanu u drugu rundu uopšte nije obradovala izabranice Jovice Cvetkovića.

Novinar "Jutarnjeg lista" doneo je priču iz hotela u kome su smešteni srpski reprezentativci, a kako on navodi oni su bili prilično neraspoloženi i ljuti što nastavljaju takmičenje.

- Šta se to dogodilo!? Pa mi idemo kući, javili smo svojima da dolazimo, nemojte sada da nas gnjavite - rekli su srpski rukometaši dok još nisu saznali konačan rezultat utakmice Hrvatska - Švedska.

Protivnici rukometaša Srbije u drugom krugu biće Francuska, Norveška i Belorusija
Protivnici rukometaša Srbije u drugom krugu biće Francuska, Norveška i Belorusijafoto: EPA/Antonio Bat

Ipak, na osnovu snimaka iz Rukometnog saveza Srbije, reklo bi se da nije bila baš takva situacija i da su se "Orlovi" obradovali neočekivanom poklonu.

- Maksimalno smo odradili utakmicu protiv Islanda i bili tužni, jer nismo pobedili sa četiri gola razlike. Nismo očekivali da će Šveđani da dobiju Hrvate. Imali smo sreće. Ostvarili smo prvi cilj - rekao je kapiten Žarko Šešum kome su ostali saigrači upadali u kadar.

Selektor Jovica Cvetković sa druge strane veruje da su naši momci spremni da naprave i iznenađenje, uprkos tome što ih čekaju još jači protivnici u vidu Francuske, Norveške i Belorusije.

- Bio sam zadovoljan onim što smo uradili, i dalje sam prezadovoljan. Rasterećeni idemo u drugi krug. Sa ovim rezultatom Švedske i Hrvatske, pokazalo se da naša igra protiv Švedske nije bila ni malo naivna i da je postojao kvalitet u našoj igri. Izgubili smo 30:25, a imali smo šansu da ih pobedimo. To je izuzetna ekipa. Drago mi je što smo prošli i zbog igrača i truda koji smo uložili. Nemojte da mislite da ne možemo i tamo da iznenadimo. Verujte u nas - poručio je Cvetković.

BONUS VIDEO: Čarls Dženkins otišao do Delija posle utakmice

(Espreso.co.rs / Izvor: Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.