Peruničić osuo paljbu po rukometašima: Nije sramota izgubiti od boljeg, ali jeste kad dozvoliš da te neko PONIZI I NE POKUŠAŠ DA SE SUPROTSTAVIŠ!
Peruničić na utakmici Crvene zvezde u Evroligi, Foto: Saša Pavlić Koky

bez dlake na jeziku

Peruničić osuo paljbu po rukometašima: Nije sramota izgubiti od boljeg, ali jeste kad dozvoliš da te neko PONIZI I NE POKUŠAŠ DA SE SUPROTSTAVIŠ!

Moja generacija takođe je znala izgubiti sedam, osam razlike, ali mi smo imali onaj "fajterski" karakter, pogotovo kada bi igrali protiv ekipa koje su bile bolje od nas. Možda su oni tada bili bolji, ali to bi u nama probudilo dodatan inat. Ovo danas, ne znam šta bih rekao. Ekipa igra bez srca i bez karaktera. Bez hrabrosti, između ostalog rekao je nekada najbolji rukometaš sveta

Objavljeno:

Nekada najbolji rukometaš planete i legenda našeg rukometa, Nenad Peruničić, u intervjuu za "Index.hr" istakao je da su "Orlovi" poniženi u Splitu na meču sa Hrvatskom.

- Nije problem izgubiti. Posebno nije sramota izgubiti od boljeg, a Hrvatska je u ovom trenutku miljama daleko od Srbije. Ali nedopustivo je dozvoliti da te neko ponizi, a da ti tome ni ne pokušaš da se suprotstaviš - rekao je Peruničić i istakao da je neprijatno bio iznenađen odsustvom srčanosti kod srpskih rukometaša.

- Moja generacija takođe je znala izgubiti sedam, osam razlike, ali mi smo imali onaj "fajterski" karakter, pogotovo kada bi igrali protiv ekipa koje su bile bolje od nas. Možda su oni tada bili bolji, ali to bi u nama probudilo dodatan inat. Ovo danas, ne znam šta bih rekao. Ekipa igra bez srca i bez karaktera. Bez hrabrosti - naveo je Peruničić i rekao da ne zna šta da očekuje od Srbije u nastavku.

- Hrvatska ima 12, 13 podjednako dobrih igrača, sastav igre, brzinu, rastrčana krila, nisi znao odakle dolazi opasnost, a mi već 20 godina igramo samo na bekove, krila nemamo, obrana ne postoji i tvrdoglavo guramo loptu Nenadiću, pa ako on nešto na inspiraciju napravi, super. Ako ne, ništa. Ponavljam, nisam mnogo očekivao, ali jesam neku borbu, neizvesnost barem koja bi nam dala vetar u leđa za utakmice protiv Islanda i Švedske. Ovako, pojma nemam šta bih očekivao od Srbije u nastavku turnira - rekao je legendarni bivši rukometaš i uporedio dve selekcije na sledeći način.

Detalj sa duela Hrvatske i Srbije u Splitu
Detalj sa duela Hrvatske i Srbije u Splitufoto: EPA / Antonio Bat

- Iluzorno je bilo nadati se da ovakva Srbija može nauditi Hrvatskoj. Nakon odlaska prve vaše zlatne generacije, one Saračevića, Čavara i ostalih, krenuli ste od nule i u poslednjih 20 godina stvorili ste brend, imate sistem kakav nema niko na svetu, a kod nas u Srbiji sve se izgubilo. Mladi odlaze prerano, još nezreli, ne postoje treneri koji znaju raditi s mladim igračima, a klince za rukomet više nije briga. U moje vreme nismo trčali za prvom ponudom koja bi došla. Radili smo sa starim trenerima koji su crpeli život iz nas, ali mi smo znali šta želimo - zaključio je Peruničić.

BONUS VIDEO: Ognjen Ožegović na slavi kod Vladimira Stojkovića

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.