BILSI U PLEJ-OFU POSLE 18 GODINA: Uz njih Falkonsi i Tajtansi, luzeri godine su Rejvensi! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/World News

NFL, 16.kolo

BILSI U PLEJ-OFU POSLE 18 GODINA: Uz njih Falkonsi i Tajtansi, luzeri godine su Rejvensi! (VIDEO)

Završen je ligaški deo NFL-a, poznato je koje ekipe će učestvovati u doigravanju

Objavljeno: 12:24h

Završen je ligaški deo NFL-a i konačno smo saznali koji će sve timovi igrati u plej-ofu ove sezone.

Svakako, najveća vest jeste da će Bilsi učestvovati u doigravanju prvi put posle 18 godina, a osim njih, u poslednjem kolu svoje mesto među onima koji će se boriti za trofej Vinsa Lombardija, Falkonsi i Tajtansi.

Kao gubitnici poslednjeg kola izašli su pre svih Rejvensi koji nisu iskoristili zicer koji su imali i na svom terenu pobedili Sinsinati, pa su tako ostali bez plej-ofa. Uz njih, zbog rezultata drugih utakmica, plej-of nade su srušene LA Čardžersima i Sihoksima.

foto: Printscreen/ESPN

Mnogo, mnogo drame, po običaju donelo je ovo poslednje kolo i maltene se situacija kretala iz minuta u minut, a najveći triler viđen je u Baltimoru.

Imali su "gavranovi" sve u svojim rukama, pobedu na dohvat ruke nad Sinsinatijem i mesto u plej-ofu, ali je onda Endi Dalton bacio pas za tačdaun od 49 devet jardi na 44 sekunde pre kraja i doneo preokret i pobedu Bengalsima 31:27 i tako uništio novogodišnju noć i želje svih kojima su u srcu Rejvensi.

A upravo to je bio rezultat koji su čekali u Bafalu nakon što su bez većih problema pobedili Majami 22:16, te iščekivali šta će se dogoditi na susretu Rejvensa i Bengalsa i na kraju su im stigle vesti koje su želeli, igraće u plej-ofu.

I u Tenesiju su dugo čekali da zaigraju konačno i u doigravanju, čak 8 godina, a sada su imali čistu situaciju, pobediti nemotivisane Džeguarse i osigurati mesto u plej-ofu.

Što su zamislili to su i uradili, na krilima sjajnog Mariote stigli su do trijumfa 15:10, našli se među 12 timova koji učestvuju u plej-ofu, a time izbacili LA Čardžerse koji su pobedili Ouklend 30:10 i čekali na poraz Tajtansa koji se nije dogodio.

Atlanta je još jedan tim koji je pobedom u poslednjem kolu obezbedio mesto u plej-ofu. Falkonsi su slavili protiv Pantersa 22:10, koji nisu imali preveliki motiv jer su već se već ranije našli u doigravanju.

Njihova pobeda je ujedno označila i ispadanje Sijetla, tako da Sihoksi nisu imali razlog da grizu protiv Arizone i zato su poraženi na svom terenu 26:24, u jednoj vrlo zanimljivoj i neizvesnoj završnici.

Za sve one u AFC konferenciji koji žele da se domognu Superboula put će voditi preko aktuelnih šampiona i gostovanja u Bostonu Pejtriotsima. Nju Ingland je obezbedio prednost domaćeg terena u svim rundama plej-ofa pobedom nad katastrofalnim Džetsima 26:6.

Minesota je ranije bila poznata kao učesnik plej-ofa, ali sada su obezbedili da ne igraju u osmini finala ili kako se to zove vajld-kard meču, već se direktno nalaze u četvrtfinalu zajedno sa timovima Nju Inglanda, Filadelfije i Pitsburga.

Za kraj da ne zaboravimo da pomenemo još dve bitne stvari iz poslednjeg kola, a to je da su Klivlend Braunsi postali prva ekipa još od Detroit Lajonsa 2008. godine koja je sezonu završila bez ijedne pobede, sa svih 16 poraza.

I ono što intrigira sve ljubitelje NFL-a jeste da li je meč između Džajantsa i Redskinsa bio poslednji meč u dresu njujorškog kluba ili možda čak u karijeri legendarnog kvoterbeka Ilaja Meninga.

Posle užasavajuće sezone "džinova" mnogi se pitaju da li će dvostruki Superboul MVP ostati u "velikoj jabuci" ili čak možda i okačiti kopačke o klin, jer će u januaru napuniti 37 godina.

NFL, 16. kolo:

Detroit Lajons – Grin Bej Pekers 35:11 Indijanapolis Kolts – HjustonTeksans 22:13 Minesota Vajkings – Čikago Bers 23:10 Nju Ingland Pejtriots – Njujork Džets 26:6 Njujork Džajants – Vašington Redskins 18:10 Filadelfija Igls – Dalas Kaubojs 0:6 Pitsburg Stilers – Klivlend Brauns 28:24 Atlanta Falkons – Karolina Panters 22:10 Baltimor Rejvens – Sinsinati Bengals 27:31 Denver Bronkos – Kanzas Siti Čifs 24:27 LA Čardžers – Ouklend Rejders 30:10 LA Rems – San Francisko Fortinajners 13:34 Majami Dolfins – Bafalo Bils 16:22 Sijetl Sihoks – Arizona Kardinals 24:26 Tampa Bej Bakanirs – Nju Orleans Sejnts 31:24 Tenesi Tajtens – Džeksonvil Džeguars 15:10

Parovi osmine-finala:

Subota

Kanzas Siti - Tenesi

LA Rems - Atlanta

Nedelja

Džeksonvil - Bafalo

Nju Orleans - Karolina

Direktno u četvrtfinalu: Nju Ingland, Filadelfija, Pitsburg, Minesota.

BONUS VIDEO: Šta košarkaši Zvezde i Partizana žele jedni drugima u 2018. godini

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.