PLJUVAČINE, SKANDALI, KRAĐE... Svi blamovi i sramote srpskog sporta u 2017. godini! NE PONOVILO SE! (FOTO) (VIDEO)
Novak Đoković, Gelor Kanga, rukometašice Srbije i Holandije i Ivana Španović, Foto: AP, Fonet, Dado Đilas, Espreso ilustracija

pored sjajnih uspeha naših sportista...

PLJUVAČINE, SKANDALI, KRAĐE... Svi blamovi i sramote srpskog sporta u 2017. godini! NE PONOVILO SE! (FOTO) (VIDEO)

Za vas smo napravili listu nekih dešavanja koja i nisu poslala tako lepu sliku u svet

Objavljeno: 14:38h

Srpski sport je imao uspona i padova u 2017. godini, ali više onih dobrih stvari.

Pored raznih medalja koje su naše reprezentativne selekcije osvajale, pa onda pojedinalni uspesi, možemo biti ponosni na naše heroje koji su toliko puta obradovali naciju.

Međutim, bilo je blamova i nesportskog ponašanja kojih moramo da se podsetimo.

Za vas smo napravili listu nekih dešavanja koja i nisu poslala tako lepu sliku u svet.

1. Protest igrača Borca iz Čačka

"Zebre" su zbog nezadovoljstva suđenjem na meču sa Spartakom rešile da sednu na travu i tako započnu protest protiv arbitara i protivnika.

Slika je vrlo brzo obišla svet, a golman Borca je ispucavao lopte van stadiona... Totalni haos.

2. Sukob Zvezdana Terzića i Vladimira Vuletića

Funkcioner fudbalskog kluba Partizan žalio se da ga je u Monaku napao generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, nakon što su naša dva najveća kluba izborila plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Zvezdan Terzić na svečanosti FK Crvena zvezda
Zvezdan Terzić na svečanosti FK Crvena zvezdafoto: Beta

- Umesto da sa zadovoljstvom prisustvuje, prvi put nakon deset godina, žrebu za neko evropsko takmičenje, čemu se i mi u Partizanu iskreno radujemo, jer nam je interes srpskog fudbala iznad svega, očigledno nenaviknut na Grimaldi forum u kojem se obreo, doktor Zvezdan Terzić je, ničim izazvan, nakon žreba, prišao potpredsedniku Partizana Vladimiru Vuletiću, uneo mu se u lice i, povlačeći ga za rever sakoa, istakao pretnju da će mu 'otkinuti glavu' ukoliko ga bude dalje pominjao - pisalo je u saopštenju Partizana.

Naravno, mesecima nakon toga "buktio je rat" između rivala preko raznih saopštenja.

Terzić je posle tog incidenta demantovao da se išta dogodilo uz komentar "da ne zna ko je Vladimir Vuletić".

3. Krađa - Ivana Španović

Prosto i jednostavno - neverica! Ivana Španović je u poslednjoj seriji, kada je bila četvrta u finalu skoka u dalj na Svetskom prvenstvu, skočila dobrano preko sedam metara, ali je na zvaničnoj statistici pisalo da je skočila svega 6.91!

U prvi mah, pomislili smo da je u pitanju neka greška, ali nije...

A, dok niko nije kapirao šta se događa, grafika nam je pokazala o čemu se radi.

Ivana Španović na Evropskom prvenstvu u atletici
Ivana Španović na Evropskom prvenstvu u atleticifoto: AP

Naime, Ivana jeste skočila preko sedam metara, ali joj se okačio broj sa leđa, koji je ostavio trag u pesku, što je kompjuter morao da zabeleži.

Tako da, da Ivana nije imala broj na leđima, nego da ga je stavila na neko drugo mesto (što je nedozvoljeno). Ovako je morala da se zadovolji samo četvrtim mestom.

4. Gol Gelora Kange

Pogodak Gabonca na 153. Večitom derbiju podigao je mnogo prašine, jer je nakon snimka utvrđeno da je gol prethodio gol-aut, odnosno da je lopta bila van igre. Dosta svađe, prepirki i svega onoga što ne želimo da vidimo usledilo je posle "fudbalskog praznika".

5. Federer ponizio Đokovića

Poznati kao veliki rivali na terenu, a prijatelji van istog. Ipak, u to srpski navijači više ne veruju, jer je Švajcarac dao izjavu koja ih je pogodila.

Novak Đoković na Vimbldonu
Novak Đoković na Vimbldonufoto: Fonetap

- Teško je tvrditi ko je najbolji svih vremena. Tu su Bjern Borg, Džon Mekinro, Rod Lejver, Rafael Nadal, Ivan Lendl, Džimi Konors i Pit Sampras. Svi oni su činili neverovatne stvari - rekao je Federer i izostavio Đokovića.

Da li namerno, ko će ga znati...

6. Novi Pazar istupio iz Prve lige Srbije!

Opet nezadoljstvo zbog suđenja, a doprošlogodišnji superligaš je iz tog razloga istupio iz lige! Ali ne samo zato.

Rukovodstvo FK Novi Pazar donelo je pre dve sedmice odluku o napuštenju prvoligaškog takmičenja, nezadovoljno suđenjem na utakmici protiv Budućnosti u Dobanovcima (1:1) i ponašanjem domaćih navijača, koji su klicali osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Posle višenedeljnog većanja, odustali su od drugog ranga našeg fudbala, a potom je kompletna uprava podnela ostavku. Zaista strašno, bez daljeg komentara.

7. Brutalna krađa načinjena nad srpskim rukometašicama.

Nedavno završeno Svetsko prvenstvo za rukometašice. Naša selekcija je igrala sjajno, ali je u nokaut rundi ispala od Crne Gore.

Rukometna reprezentacija Srbije na meču sa Holandijom
Rukometna reprezentacija Srbije na meču sa Holandijomfoto: AP

Srbija je, posle velikog remija sa Nemačkom, ostvarila još jedan nerešen rezultat u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, pošto je posle velike borbe remizirala sa Holandijom rezultatom 27:27.

Holandija je imala poslednji napad na utakmici, pri rezultatu 27:26 za naše rukometašice, uzet je i tajm-aut, izveden i golman, pa je sa sedam igrača uspela da izjednači.

Ostalo je još nekoliko sekundi, Dragana Cvijić je postigla gol za pobedu, ali je sudija svirao KORAKE.

8. Napad navijača Rada, rasistički ispad nad Evertonom Luizom.

Meč je protekao u nešto slabijem fudbalu, gol odluke postigao je Đurđević u 55. minutu, a posle meča nastao je konflikt između navijača Rada i fudbalera crno-belih Evertona.

Po poslednjem zvižduku sudije Brazilac je krenuo ka tribini gde su smešteni navijači rada, prstom gestikulirao ka njima, a zatim su fudbaleri Rada krenuli na njega. Gužva je trajala nekoliko minuta, posle čega su se stratsti smirile.

Fudbaleri Partizana nisu mogli odmah da uđu u svlačionicu, stoje u tunelu, a uzrok sukoba bio je transparent i majmunski povici sa tribina.

Zbog toga je nedeljama raspravljano ko je odlučio da se to radi, kako je nastalo prozivanje... Ali najbitnije je da niko nije imao ozbiljine posledice i da je sada sve u redu. Grobarima je on i dalje miljenik i žele ga u Partizanu još dugo godina.

9. Tuča na južnoj tribini - 156. Večiti derbi.

Šta reći? Skandal na Jugu koji je zasenio utakmicu završenu 1:1.

Ko god da je to uradio, naručio... Nećemo zalaziti u suštinu, već ćemo podsetiti na ružnu sliku koja je poslata u svet.

Tuča je trajala maltene tokom čitavog toka meča, policija je intervenisala, a bilo je i povređenih, i to na desetine.

10. "Večita" saopštenja iz tabora crveno i crno-belih.

Kome su dosuđivani penali? Ko ih je dobio više? Za koga su "navlačili" arbitri? Sve to je pokrenulo lavinu saopštenja sa obe strane topčiderskog brda, a netrpeljivost traje i dan danas.

Nadamo se da će 2018. godina biti bolja u odnosu na prošlu, te da naš narod neće morati da prolazi kroz ovakve nemile scene. Biće ih, ali se molimo da ih bude manje.

BONUS VIDEO: Gol Ričmonda Boaćija iz drugog ugla na 156. Večitom derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.