SRBIN DONEO 2. UZASTOPNU AFC TITULU ČIFSIMA: Pantersi u poslednjim sekundama do plej-ofa, Dalas otpao! (VIDEO)
Foto: AP

NFL, 15. kolo

SRBIN DONEO 2. UZASTOPNU AFC TITULU ČIFSIMA: Pantersi u poslednjim sekundama do plej-ofa, Dalas otpao! (VIDEO)

Za sada imamo 9 timova koji su obezbedili svoje mesto u plej-ofu

Objavljeno:

Pretposlednje kolo ligaškog dela NFL-a dalo nam je odgovore i razrešilo neke dileme oko toga koji timovi će u plej-of, koji su otpali uoči poslednjeg vikenda, ali i koji su zadržali svoje šanse.

U direktnom duelu koji je odlučivao o eliminaciji, Sijetl je pobedom nad Dalasom 21:12, zadržao priliku da se u poslednjem kolu i dalje bori za mesto u doigravanju, dok su Kaubojsi ovim porazom posle tri uzastopne pobede definitivno otpali iz trke.

Rasel Vilson je bacio dva tačdaun pasa, a Džastin Kolman je presecanjem pasa i vraćanjem za 30 jardi koje je završio tačdaunom sačuvao šanse Sihoksa da i petu godinu zaredom igraju u plej-ofu.

Karolina je tačdaunom Kema Njutona 35 sekundi pre kraja meča obezbedila svoje mesto u plej-ofu pobedom nad Tampa Bejom 22:19.

Kvoterbek Pantersa je preuzeo stvar u svoje ruke i doveo svoju ekipu do preokreta uspevši da probije odbranu Bakanirsa i pretrči te dve neophodne jarde koje su ih delile od učešća u doigravanju.

Srbin će ponovo predvoditi Kanzas Siti u plej-ofu! Aleks Smit, poreklom iz naše zemlje, doveo je do druge uzastopne titule Čifse u AFC konferenciji.

Oni su slavili protiv Majamija 29:13, a najzaslužniji za to je svakako momak srpskih korena koji je bacio 304 jarde i jedan tačdaun. Vredi istaći i Herisona Butkera koji je čak 6 fild golova pretvorio u poene za "poglavice".

Ne možemo a da ne istaknemo i onaj tim koji se ove godine istakao po negativnom, a to su Klivlend Braunsi koji su novi porazom došli na ivicu da završe sezonu bez ijedne pobede.

Čikago je bio bolji 20:3, tako da Braunsi uoči poslednjeg kola nalaze se nadomak ponavljanja negativnog rekorda Detroita iz 2008. godine kada su ovi završili sezonu sa 0-16 skorom.

Aktuelni šampioni, Nju Ingland je slavio protiv Bafala 37:16 preko uvek protiv Bilsa inspirisanog Roba Gronkovskog, a ova pobeda je značajna za Pejtriotse jer će u slučaju poraza Pitsburga od Hjustona, obezbediće i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

NFL, 15. kolo:

Subota

Baltimor - Indijanapolis 23:16

Nedelja

Grin Bej - Minesota 0:16

Čikago - Klivlend 20:3

Sinsinati - Detroit 26:17

Tenesi - LA Rems 23:27

Kanzas Siti - Majami 29:13

Nju Ingland - Bafalo 37:16

Nju Orleans - Atlanta 23:13

Njujork Džets - LA Čardžers 7:14

Vašington - Denver 27:11

Karolina - Tampa Bej 22:19

San Francisko - Džeksonvil 44:33

Dalas - Sijetl 12:21

Arizona - Njujork Džajants 23:00

Ponedeljak

Hjuston - Pitsburg

Utorak

Ouklend - Filadelfija

NAPOMENA: Boldovani timovi su obezbedili mesto u plej-ofu.

BONUS VIDEO: Grobari ćutali celu utakmicu, pa zapevali OVO

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.