ČESTITAMO! Odabrani najbolji srpski sportisti za 2017. godinu! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

ZAISTA NAJBOLJI

ČESTITAMO! Odabrani najbolji srpski sportisti za 2017. godinu! (VIDEO)

Ovoga puta, ni teniser/ka, ni fudbaler/ka, ni košarkaš/ica, ni vaterpolista, ni odbojkaš/ica

Objavljeno:

Šampioni sveta u kajaku tandem Milenko Zorić - Marko Tomićević i najbolja tekvondoiskinja planete Milica Mandić proglašeni su za najbolje sportiste Srbije 2017. godine u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije na svečanosti u Domu narodne Skupštine.

Mandić je drugi put dobila priznanje OKS posle 2012. godine, nakon što je ove godine osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu i srebro na šampionatu Evrope, a iste rezultate napravili su Tomićević i Zorić.

foto: Fonet

Nagrada za trenera godine otišla je u ruke tekvondo stručnjaka Dragana Jovića čiji su sportisti osvojili 12 medalja, a odbojkašica Tijana Bošković najbolji je mladi sportista.

Za najuspešniji muški tim je vaterpolo reprezentacija Srbije posle odbrane trofeja Svetske lige, a ženski odbojkaška selekcija - prvakinje Evrope. Sa tri posebna priznanja OKS je nagradio svetske šampione Vanju Stanković (tekvondo), Viktora Nemeša (rvanje) i Nemanju Majdova (džudo), kao i njihove trenere.

Nagradu "Olimpijsko srce" dobio je legendarni košarkaš i reprezentativac Vladimir Cvetković, dugogodišnji funkcioner FK Crvena zvezda u vreme kada je bio prvak Evrope.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.