OPET DOPING AFERA DŽASTINA GETLINA: Najskandalozniji šampion ponovo u centru novog skandala! (VIDEO)
Foto: Fonetap

Trese se svetska atletika

OPET DOPING AFERA DŽASTINA GETLINA: Najskandalozniji šampion ponovo u centru novog skandala! (VIDEO)

Amerikanac je opet u žiži javnosti zbog nedozvoljenih sredstava

Objavljeno:

Svetski šampion na 100 metara, Džastin Getlin, ponovo je u centru doping skandala.

Najskandalozniji atletski šampion ikada, koji je posle godina i godina suspenzije zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava, ove godine uspeo da upropasti oproštaj najboljeg sprintera svih vremena Juseina Bolta i uzme mu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Londonu, opet je u centru pažnje javnosti.

Ipak, ovog puta nije otkriveno da je ponovo koristio zabranjene supstance, već su ga u centar afere ubacili njegovi najbliži saradnici, trener Denis Mičel i menadžer Robert Vagner, koji su uhvaćeni u švercu, odnosno, kao nabavljači nedozvoljenih supstanci i stimulansa.

Njih su uhvatili novinari "Dejli Telegrafa" koji su posetili Getlinov kamp na Floridi i predstavili se kao producenti filma i pitali ih da li znaju kako mogu da nabave nedozvoljene supstance, jer im je potrebno da se glumac u što kraćem periodu "nagruva" i "napumpa".

foto: AP

Oni su pristali da pomognu i ponudili hormone rasta i veštačke testosterone, a uz to su ispričali da svi američki atletičari koriste nedozvoljena sredstva, pa i sam Getlin, kao i da postoje supstance koje ne mogu biti otkrivene na testovima, ne znajući da to pričaju novinarima.

Oni su to kasnije demantovali i rekli da su se samo "šalili", a Getlin je pokušao da spreči da afera pukne, tako što ih je odmah otpustio.

foto: AP

- Ne koristim niti sam ikad koristio stimulativna sredstva. Šokiran sam i iznenađen saznanjem da je moj trener možda imao bilo kakve veze sa tim slučajem. Neću dozvoliti da drugi lažu tako o meni - rekao je Getlin povodom najnovijeg skandala.

Ipak, Atletska jedinica za integritet, Svetska atletska federacija i Američka antidoping agencija, su odmah pokrenule i otvorile istragu povodom ovog slučaja.

foto: Fonetap

Getlin je 2001. godine bio pozitivan na amfetamin, a potom je opet 2006. godine uhvaćen da koristi nedozvoljena sredstva, ovog puta zbog hormona testosterona, pa je bio suspendovan na čak četiri godine.

BONUS VIDEO: Ostoja Mijailović otkrio koliki je dug Partizana

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.