GLEDAĆEMO OKRŠAJ LEPOTICA U JAPANU: Srpske odbojkašice sa Brazilkama u grupi na Svetskom prvenstvu!
Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Evropske prvakinje napadaju svetsku titulu

GLEDAĆEMO OKRŠAJ LEPOTICA U JAPANU: Srpske odbojkašice sa Brazilkama u grupi na Svetskom prvenstvu!

Naše devojke igraće svoje mečeve u Hamamacuu, pošto su na žrebu smeštene u grupu D

Objavljeno:

Srpske odbojkašice dobile su rivale u grupi na Svetskom prvenstvu koje će se igrati u Japanu 2018. godine.

Evropske šampionke su voljom žreba koji je održan u Tokiju svrstane u grupu sa jednom od najjačih reprezentacija sveta Brazilom, zatim sa selekcijama Portorika, Dominikanske Republike, Kazahstana i Kenije.

Mečevi ove grupe igraće se u Hamamacuu.

foto: EPA/Sergei Ilnitsky

U A grupi u Jokohami će igrati Japan, Holandija, Argentina, Nemačka, Kamerun i Meksiko, u B grupi u Saporou su Kina, Italija, Turska, Bugarska, Kanada i Kuba, a u C grupi u Kobeu SAD, Rusija, Južna Koreja, Tajland, Bugarska, Azerbejdžan i Trinidad i Tobago.

Osamnaesti šampionat sveta u konkurenciji odbojkašica odigraće se 29. septembra do 20. oktobra 2018. u šest japanskih gradova. Utakmice prve faze odigraće se u Jokohama areni u Jokohami (A grupa), Sportskom centru Hokaido u Saporou (B grupa), Zelenoj areni u Kobeu (C grupa) i Hamamacu areni u Hamamacuu (D grupa).

foto: EPA/Sergei Ilnitsky

U drugoj rundi takmičenja, mečevi E grupe će se odigrati u dvorani Nipon Gaiši u Nagoji, a F grupe u dvorani Osaka u Osaki. Utakmice treće runde (G i H grupa) će se odigrati u dvorani Nipon Gaiši u Nagoji, a polufinali mečevi, kao i utakmice za medalje, u "Jokohama areni".

Posle šest odigranih kola, plasman u drugu rundu izboriće po četiri najbolje selekcije iz svake grupe. Šesnaest ekipa biće podeljeno u dve grupe, tako što će u jednoj igrati po četiri reprezentacije iz A i D grupe, a u drugoj po 4 selekcije iz B i C.

foto: EPA/Sergei Ilnitsky

To znači da će se naša reprezentacija, ako prema očekivanjima prebrodi uvodnu fazu, "ukrstiti" sa grupom A u kojoj su, podsetimo, Japan, Holandija, Argentina, Nemačka, Kamerun i Meksiko.

Po tri prvoplasirane selekcije iz obe grupe druge runde izboriće plasman u treću rundu takmičenja. Pobednici grupa će biti razdvojeni, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije biti žrebom svrstane u dve grupe. I, na kraju, pred nokaut fazu, po dve prvoplasirane selekcije iz treće runde plasiraće se u polufinale.

foto: EPA/Sergei Ilnitsky

BONUS VIDEO: Grudvanje Grobara na stadionu Partizana

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.