Plaćeni ubica, devojka, diler, rođak, tašta... Sva ubistva poznatih sportista na istom mestu, ali OVAJ DETALJ se posebno izdvaja! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia/Printscreen Youtube

SRBIJA I DALJE PAMTI...

Plaćeni ubica, devojka, diler, rođak, tašta... Sva ubistva poznatih sportista na istom mestu, ali OVAJ DETALJ se posebno izdvaja! (FOTO) (VIDEO)

Dok u Kolumbiji i Južnoj Americi svi pričaju o ubistvu poznatog olimpijca, mi smo odlučili da se podsetimo svih ubijenih znamenitih sportista kroz istoriju...

Objavljeno:

U Kolumbiji su se tokom proteklih dana ljudi prisetili kako je bilo u vreme narko kartela (možda i nije bilo potrebe da se preterano prisećaju, ali to je neka druga tema).

U zemlji "belog zlata" ubijen je poznati olimpijski sportista, dizač tegova Edvin Moskera Roa, a tragična scena dogodila se u kafiću. Plaćeni ubica je prišao Moskeri, pucao mu u koleno, a onda, dok je ovaj ležao, uputio je metak i u glavu - žargonski rečeno, overio ga.

foto: Printscreen/Instagram

Scene iz kolumbijskog grada Palmire, koje kao da su se dogodile u poznatoj Netfliksovoj seriji Narkos, u kojoj je "opevan" uspon i pad najvećih narko kartela, uključujući i Pabla Eskobara, već su viđane u svetu sporta.

Nažalost, Kolumbija se u ovom momentu izjednačila sa Srbijom po broju sportskih ubistava, pošto je ovo drugi put da neki znameniti čovek iz sa sportskih borilišta nasilno izgubi život u poslednjih 30-ak godina na teritoriji ove prelepe, ali kriminalom i imperijalističkom gramzivošću razorene zemlje.

A, iako ne preterano vedra tema, odlučili smo se da za vas sumiramo najznamenitija sportska ubistva (namerno smo izostavili bejzbol), uz podsećanje i na ona koja su se dogodila u našoj zemlji.

Fred Lejn

NFL fudbaler ubijen je 6. jula 2000. godine sa 24 godine. Od 1997. igrao je prvu postavu za Karolina Panterse, u jednom momentu postavivši rekord franšize od 147 pretrčanih jardi na jednom meču, a tokom tri sezone postigao je 13 tačdaunova uz pretrčanih 2.001 jard. Nažalost, 2001. godinu nije doživeo, pošto ga je posle trejda u Indijanapolis Koltse rođena žena lišila života. Inače, njeni advokati su tri godine kasnije, kada je priznala ubistvo, rekli da se sve desilo u samoodbrani, jer ju je poznati američki fudbaler stalno zlostavljao.

Darent Vilijams

NFL je liga koja definitivno nosi epitet "najopasnije", bar kada su sami fudbaleri u pitanju. Čak četiri sportiste sa našeg spiska "hleb" su zarađivale u SAD igrajući američki fudbal. Vilijams je ubijen 2007. godine, samo dve sezone pošto je započeo potencijalno blistavu saradnju sa Denver Bronkosima. Sve se dogodilo na rođendanskoj proslavi Kenjona Martina, tadašnjeg košarkaša Denver Nagetsa. Tokom žurke, Vilijams se posvađao sa nekoliko članova bande, otišao limuzinom sa nekoliko saigrača, ali se više nikada nije vratio. Zvanično, ubio ga je Vili Klark, član bande zvane Kripsi, a usput je ranio još dve osobe.

Lorenzen Rajt

Selimo se u NBA ligu. U pitanju je bivši igrač Memfisa i Atlante, Sakramenta i Klivlenda, koji je nestao 2010. godine. Njegova supruga prijavila je nestanak, da bi nekoliko dana kasnije bio pronađen u šumi. Policija je u zvaničnom izveštaju napisala da je sa njegovog broja telefona primila poziv jutra kada se veruje da je ubijen, i da je tokom tog poziva čula pucnje iz pištolja. Niko nije uhapšen!

Vladimir Sabič

Američki skijaš koga su zvali Pauk jedan je od najbizarnijih slučajeva sa ovog spiska. Njega je ubila osoba približno iste, ako ne i veće popularnosti, pevačica Klodin Lonže. Naravno, njegova devojka. U vezi su bili duže vreme, a ubistvo se dogodilo u Koloradu u martu 1976. godine. Inače, pevačica se branila rečima da se najbogatiji skijaš tog vremena samoubio, tako što joj je pokazivao kako funkcioniše pištolj, i to u toaletu. Nije osuđena, ali je na kraju "popila" privatnu tužbu, koja je VANSUDSKI PORAVNANA... Para vrti gde burgija neće, kako bi rekao naš narod.

Ben Vilson

Još jedno ubistvo koje uključuje devojku (buduću majku njegovog deteta), ali ovoga puta i taštu. 17-godišnji budući NBA superstar upucan je u jednom restoranu, jer se gazdi nije sviđalo kako se ovaj dere na lepšu polovinu i njenu majku. Mnogi NBA igrači tih godina, ali i kasnije, nosili su dres sa brojem 25, koji je bio Vilsonov omiljeni broj.

Oskar Bonavena

Pripadao je "kremu de la krema" boksa 70-ih godina, u vreme kojim su vladali Muhamed Ali, Džo Frejzer, Džimi Elis, kada se i desila njegova tragedija. Imao je 33 godine, kada je upucan u srce, za šta je okrivljen zaposleni u jednom bordelu. Inače, on ga je ubio po naredbi gazde bordela, sa čijom ženom se Bonavena upleo u ljubavnu aferu.

Trevor Berbik

Još jedan bokser. On će zauvek biti upamćen po tome što je poslednji čovek koji se borio sa Muhamedom Alijem, ali i čovek koga je Majk Tajson pobedio kada je prvi put uspeo da uzme titulu svetskog šampiona u boksu. Ovaj sportista sa Jamajke dobio je da odsluži kaznu od pet godina zatvora zbog seksualnog napada na porodičnu bebisiterku. Ubijen je u rodnoj Jamajci 2006. godine tako što je pretučen metalnom šipkom. Presudio mu je rođeni nećak.

Andres Eskobar

Prvi fudbaler na ovom spisku, jedini koji nije sa Balkana. Momak slavnog prezimena, koji nema nikakve veze sa daleko poznatijim Pablom, ubijen je po povratku sa Svetskog prvenstva 1994. godine. Kolumbiji je u poslednjem meču grupne faze bila potrebna pobeda kako bi prošao u nokaut, ali ovaj igrač je postigao autogol protiv SAD, koje su na kraju slavile sa 2:1. Dok su ga tri napadača rešetala sa šest metaka u telo, uzvikivali su: GOOOOOOOOOOL! Strašno sa kakvim bolesnicima se sportisti nekada susreću.

Šon Tejlor

Interesantno, ovaj NFL igrač ubijen je iste godine (2007) kada i gorepomenuti Šon Tejlor. Četiri godine je igrao za Vašington Redskinse, nastupao je i u Pro Boul utakmici, a ubijen je tokom provale u njegovu kuću. Upucan je u nogu dok je pokušavao da spasi devojku i 18-mesečno dete, ali je na nesreću pogođen u arteriju i zbog gubitka prevelike količine krvi preminuo je tri dana kasnije u bolnici, ne uspevši da se probudi iz kome.

Vernon Forest

Bivši šampion sveta u boksu ubijen je sa 38 godina na benzinskoj pumpi u Atlantu. Tokom karijere je ostvario 29 nokauta. Ubijen je dok je u prisustvu 11-godišnjeg kumčeta pokušavao da napumpa gumu, ali u tome nije uspeo jer je opljačkan. Pošto je nosio oružje, krenuo je za lopovom, ali ga je drugi čovek zaskočio i upucao. Umro je na licu mesta, a tri osobe okrivljene su za urotu i ubistvo.

Stiv Mekner

2008. ovaj NFL superstar otišao je u penziju, a ubijen je samo nekoliko meseci kasnije. Imao je 36 godina. Iako je bio oženjen, policija ga je zaustavila dok je u kolima bio sa 20-godišnjom ljubavnicom. Ona je uhapšena jer je bila na poternici, da bi je on nekoliko sati kasnije izvukao iz pritvora uplativši kauciju. Međutim, to je bila kobna greška, jer ga je nedugo potom ta devojka ubila dok je dremao na kauču u svojoj kući u Nešvilu. Ispalila je četiri metka u njega, da bi petim presudila sebi.

Haris Brkić

Ubistvo bivšeg igrača Partizana koje se dogodilo pre 20 godina ispred Hale Pionir, tokom treninga crno-belih koji je talentovani košarkaš napustio jer mu, navodno, nije bilo dobro. Brkić je zadobio dve ustrelne rane u predelu glave, jednu u jagodičnoj kosti i jednu ispod desnog oka, operisan je odmah po ranjavanju, ali se nije budio iz kome tri dana, kada je, nažalost izdahnuo.

Prvobitne priče da je Brkića ranio lopov koji je pokušao da mu obije automobil, u policiji ne potvrđuju niti demantuju. Pojedini izvori tvrde da su prednje gume Brkićevog automobila bile probušene, na osnovu čega se može pretpostaviti da je napadač čekao košarkaša.

Branko Bata Bulatović

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore Branko Bulatović ubijen je u 2004. godine ispred sedišta FS SCG u najužem centru Beograda, u ulici Terazije. Bio je sekretar Organizacionog odbora FSJ za Svetsko prvenstvo u Italiji 1990, a od 1995. godine bio je član Izvršnog odbora Sportskog saveza Jugoslavije. Kao član delegacije FSJ, Branko Bulatović je učestvovao na kongresima UEFA i FIFA, a od 1997. godine bio je član Komiteta za transfere UEFA. Ubistvo je, kao i Brkićevo, i dalje nerasvetljeno.

Goran Lenc

foto: Facebook

Bivši fudbaler Bokelja Goran Lenc (33) preminuo je od povreda nakon povreda koje je zadobio u pucnjavi na pomoćnom terenu kotorskog kluba. Ubica mu je pucao u glavu, a spekuliše se da je do ovog slučaja došlo zbog sukoba crnogorskih kriminalnih klanova. Ubica nije priveden pravdi...

Martin Janušev

Mladi makedonski fudbaler Martin Janušev ubijen je 3. novembra u skopskom naselju Aerodrom. Zločin se dogodio oko 17.40 časova ispred lokala "Red kafe“ u Ulici Vladimira Komarova. Očevici tvrde da je napadač, koji je na sebi imao sivi duks, sa četiri – pet metaka pucao u glavu i vrat Martina Januševa, nakon čega se dao u bekstvo. Lekari nisu mogli da se izbore za njegov život, iako je odmah prevezen u bolnicu, i to privatnim vozilom.

PAKAO U UKRAJINI: Izrešetan auto fudbalera Dinama 3 dana pred meč sa Partizanom!

Bilo, ne ponovilo se...

Na kraju ovog teksta glupo bi bilo ne prokomentarisati - isti broj, ako ne i više tragedija u svetu sporta dogodilo se zbog svađa sa suprugama, taštama i devojkama, ljubavnicama, nerešenih ljubavnih tajni i intriga, nego zbog repova iz kriminalne prošlosti žrtava ili pak pljačaka.

BONUS VIDEO: Grudvanje Grobara na stadionu Partizana

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.