Srpkinje zgazile Afrikanke za novi trijumf na SP!
Foto: Dado Đilas

sp za dame!

Srpkinje zgazile Afrikanke za novi trijumf na SP!

Raspucale su se sjajne Sanja Radosavljević i Katarina Krpež

Objavljeno: 18:44h

Ženska rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj pošto je u drugom kolu ubedljivo savladala selekciju Kameruna – 34:21.

Scena kao iz filma! Žestok sukob Grobara na terenu pred meč sa Vojvodinom! (VIDEO)

Izabranice Ljubomira su opravdale ulogu favorita, kao i protiv Kine.

Srpkinje su povele sa 9:0, a Kamerunkama je bilo potrebno čak 13 minuta da savladaju Katarinu Tomašević. Raspucale su se sjajne Sanja Radosavljević i Katarina Krpež, pa su naše na poluvremenu imale sigurnih 20:9. Kamerunke su u drugom delu utakmice pružile jači otpor, ali to nije ugrozilo Obradovićeve izabranice koje su nastavile da realzuju sjajne napade za novu ubedljivu pobedu.

SRBIJA: Tomašević (9 odbrana), Čolić (7 odbrana), Radosavljević 6, Krpež-Šlezak 6, Lekić, Števin 2, Lavko, Damnjanović 1, Nikolić 3, T. Radojević 1, Pop-Lazić 2, D. Radojević 3, Obradović 5, Stoiljković 1, Cvijić 2, Dmitrović 2.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Selektor srpskih rukometašica Ljubomir Obradović rekao je da je ova pobeda dobra uvertira za važne utakmice u nastavku Svetskog prvenstva.

- Ovo je bila dobra uvertira za tri važne utakmice koje nas čekaju. Prezadovoljan sam odnosom devojaka, trudile su se i igrale dobro oba meča. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu - rekao je Obradović posle utakmice u Lajpciju.

Golman reprezentacije Srbije Katarina Tomašević kazala je da Kamerun nije bio ravnopravan protivnik.

- Očekivali smo ovakav start. Najvažnije je da smo dobro otvorili, da smo sa ove dve pobede prošli u drugi krug. Idemo dalje. Sviđa mi se kako ekipa izgleda. Odbrana dobro funkcioniše - kazala je Tomaševićeva.

Po njenim rečima, Svetsko prvenstvo "praktično počinje u utorak" za njenu ekipu i "iskreno se nada" da će Srbija u sledećoj utakmici biti još bolja. Naredni rival Srbiji biće domaćin Nemačka, u utorak od 18.00.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.