SRBIJA SAZNALA RIVALE ZA SVETSKO PRVENSTVO! (FOTO)
Foto: Wikipedia

jaka grupa

SRBIJA SAZNALA RIVALE ZA SVETSKO PRVENSTVO! (FOTO)

Poznato je sve! Srećno, Orlovi!

Objavljeno: 18:41h

Na žrebu održanom u italijanskoj Firenci, izvučene su grupe za Svetsko prvenastvo čiji će domaćini sledeće godine biti Italijani i Bugari.

Odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi C, a protivnici izabranike selektora Nikole Grbića koji će debitovati na planetarnoj smotri kao trener biće SAD, Rusija, Australija, Tunis, Kamerun. Mečevi grupe C igraće se u Bariju.

foto: EPA

Znate li šta znači slovo K u imenima PAOK i AEK? Ovo je priča o velikanima koji su nastali u KRVI TURSKOG GENOCIDA nad Grcima! (FOTO) (VIDEO)

U Grupi A takmičiće se Italija, Argentina, Japan, Belgija, Slovenija i Dominikanska Republika, dok će u B grupi snage odmeriti selekcije Brazila, Kanade, Francuske, Egipta, Kine i Holandije. Branilac titule svetskog šampiona selekcije Poljske igra u Grupi D protiv reprezentacija Bugarske, Irana, Kube, Finske i Portorika.

NIJE TRAGIKOMEDIJA, NEGO EPIDEMIJA: Šta se, dođavola, dešava srpskim sudijama?! Iz kola u kolo, iz meča u meč, greške su sve skandaloznije! (VIDEO)

Iz prve faze, od šest ekipa u grupi, u narednu će se plasirati četiri prenošenjem osvojenih bodova. U drugoj fazi će se takođe organizovati četiri grupe, po dve u obe zemljama domaćinima domaćina, a prvoplasirane selekcije će obezbediti plasman u narednu rundu.

Uz četiri najbolje ekipe, mesto u trećoj fazi imaće i dve najbolje drugoplasirane ekipe - jedna iz grupa u Italiji, jedna iz grupa u Bugarskoj. I u trećoj fazi će se igrati po grupama. Kao na fajnl-siksu Svetske lige, šest reprezentacija biće podeljeno u dve grupe, a po dve selekcije će osigurati mesto u polufinalu.

BONUS VIDEO: Navijači Srbije na utakmici sa Gruzijom

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.