Srbi nisu BAUK, možemo da ih dobijemo KAD GOD HOĆEMO! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

DELFINI, ODGOVORITE U BAZENU!

Srbi nisu BAUK, možemo da ih dobijemo KAD GOD HOĆEMO! (FOTO) (VIDEO)

Selektor Hrvatske je očigledno zaboravio da je Srbija to što jeste na svetskoj vaterpolo sceni sa razlogom...

Objavljeno:

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske je na leto prekinula dominaciju naše selekcije, jer je uspela da savlada "Delfine" u polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti, a potom i da pobedi domaćina Mađarsku.

Selektor "Barakuda" Ivica Tucak će uskoro primiti nagradu za najboljeg vaterpolo trenera, po izboru FINA.

Gledala sam kako nokautiran borac leži na betonu 20 minuta s braunilom u ruci, dok ga gledaoci PRESKAČU! Zašto je MEGDAN 2 bio spolja gladac, a iznutra CIRKUSKI VAŠAR?

- Hvala mojim igračima, jer bez njih ne bih ni bio nominovan. Bez njih sam ništa. Takođe, onda i moji saradnici, Savez... Nešto se ipak promenilo - istakao je Tucak i naveo da ima još štošta da uradi sa reprezentacijom Hrvatske.

SRAMNO! Srbija MORA da igra sa tzv. Kosovom, sada je sve na državi! (FOTO)

- Ljudi su uvek očekivali, a sad će još i više, i sa punim pravom, očekivati opravdanje onog što smo napravili letos u Budimpešti. Moje prvo obraćanje igračima nakon SP u Mađarskoj, sada kada smo se nedavno okupili uoči zadarske utakmice sa Rusijom u Svetskoj ligi, bilo je baš u tom tonu. Rekao sam da imamo pravo da budemo srećni i ponosni na učinjeno za hrvatski vaterpolo, hrvatsku državu, naš sport uopšte, ali ne smemo da budemo i zadovoljni. Sreća i ponos da, zadovoljstvo nikako. Zadovoljstvo je zamka koja vas šalje u onu zonu uživanja u koju, kada upadnete, teško se izvučete, čak i kada želite jer nemate onog podsticaja. Čeka nas još mnogo posla. Ja sa ovom reprezentacijom imam da obavim još mnogo toga, zaključno sa Olimpijskim igrama u Tokiju. Do Tokija će biti još mnogo takmičenja na kojima treba pokazati koliko smo kvalitetni, čvrsti, jaki. Protivnici će nas tek sada čekati još napetije, kao što smo mi svom snagom, srcem i željom hteli i uspeli da maknemo Srbiju sa trona. Sad smo mi ti koje će drugi hteti da "maknu" - rekao je Tucak i nadovezao se na duele sa Srbijom.

foto: Fonet

- Sećam se tog razgovora u Zagrebu dan pre puta. Govorio sam tada, a tako mislim i sada, one utakmice koje smo od Srba gubili u Kazanju, u Riju, u Beogradu, bile su pune detalja koji su mogli da odvedu utakmicu u sasvim drugačijem smeru. Olimpijsko finale u Riju je moglo otići na... Znam da je to suludo govoriti kada izgubiš 11:7, ali zaista je moglo biti mnogo drugačije. U redu, ne bi mi možda dobili jer u tom trenutku još nismo zaslužili, ali nije trebalo onako da izgleda. Samo što u onom trenutku mi nismo toliko verovali. U sebe! Danas je drugačije. Biće još mnogo utakmica sa Srbijom, od kojih će jedna otići na njihovu, jedna na našu stranu, ali igrači i ja smo potpuno sigurni da Srbi ne da nisu bauk, nego da mi njih možemo da pobedimo kad god to želimo – zaključio je Tucak.

BONUS VIDEO: Navijači Srbije na utakmici sa Gruzijom

(Espreso.co.rs / jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.