SRBIJA JE TO ČEKALA 3 GODINE: Voša razbila najbolji ruski tim! (FOTO)

ISTORIJSKA POBEDA

SRBIJA JE TO ČEKALA 3 GODINE: Voša razbila najbolji ruski tim! (FOTO)

Novosadski tim zabeležio prvu pobedu, i istorijsku u Ligi šampiona za rukometaše
Objavljeno: 00:24h

Novi Sad večeras slavi. Vojvodina je u okviru drugog kola Lige šampiona savladala ekipu Čehovskih medveda sa 26:24, pred oko 3000 gledalaca u hali "Spens". Ovo je prva pobeda nekog srpskog tima u najelitnijem rukometnom takmičenju, još od Partizana 2012. godine, koji je tada su savladao španski Ademar Leon. Još veći razlog za celo slavlje jeste i to da je tim iz Moskve ubedljivo najbolja ekipa u Rusiji.

rkv.rs
"Lale" su odlično otvorile utakmicu sa 9:5 na početku, nakon čega je usledila mala stagnacija, i pet minuta bez pogotka. Medvedi su to iskoristili i sa tri uzastopna gola i boljom igrom otišli na odmor sa 13:12. Početak drugog dela ponovo je pripao Vojvodini koja je preokrenula na 14:13 i tu rezultatsku prednost držala do samog kraja meča.
rkv.rs
Najefikasniji u srpskoj ekipi bili su Marjanović sa 11 (sedam sa sedmeraca), Nikolić sa pet i Orbović sa četiri gola. Crveno-beli iz Novog Sada u četvrtak, 1. oktobra igraju meč trećeg kola Lige šampiona kada u Spens stiže sedmostruki prvak Portugala, ekipa Porta. (Espreso.co.rs/ Izvor: rkv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.