Drugi lovor u karijeri: Maks Verštapen pustio krila u Maleziji! (FOTO)
Foto: Fonet

Formula 1

Drugi lovor u karijeri: Maks Verštapen pustio krila u Maleziji! (FOTO)

Fantastična vožnja mladog Holanđanina

Objavljeno:

Vozač Red Bula Maks Verštapen pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Malezije i ostvario drugu pobedu u karijeri.

Verstapen je u četvrtom krugu obišao vozača Mercedesa Luisa Hamiltona i do kraja je sigurnom vožnjom sačuvao pobedu. On je trku završio za sat, 30 minuta, 01,290. Verstapen je peti vozač koji je ove sezone pobeđivao u šampionatu.

Hamilton je zauzeo drugo mesto sa zaostatkom od 12,770 sekundi, a treći je bio Danijel Rikardo iz Red Bula sa 22,519 sekundi zaostatka.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel zauzeo je četvrto mesto iako je krenuo iz poslednjeg reda, peti je bio Valteri Botas iz Mercedsa, a šesto mesto zauzeo je Serhio Peres iz Fors Indije.

Bodove su još osvojili Stofel Vandorn iz Meklarena, vozači Vilijamsa Lens Strol i Felipe Masa, kao i Esteban Okon iz Fors Indije.

Trostruki svetski prvak Hamilton uvećao je prednost u generalnom plasmanu na 34 boda u odonosu na Fetela. Hamilton na prvom mestu ima 281 bod, Fetel 247, a Botas je sakupio 222 boda.

Vozač Ferarija Kimi Raikonen nije startovao zbog problema sa motorom, Hamilton je krenuo sa pol pozicije i sačuvao prvo mesto, a iza njega vozio je Verstapen. Dobro je startovao i Botas, koji je popravio plasman za dva mesta i našao se iza Verstapena, a napredak od osam pozicija ostvario je i Fetel i u drugom krugu zauzimao je 12. mesto.

foto: Fonet

Verstapen je u četvrtom krugu obišao Hamiltona i preuzeo prvo mesto, a njegov klupski kolega je u međuvremenu napadao Botasa i u devetom krugu uspeo je da ga pretekne na trećem mestu. U tim trenucima dobro je vozio i Fetel koji je iz kruga u krug popravljao plasman i do 14. kruga popeo se na šesto mesto.

Vozač Red Bula je u 20. krugu stekao 8,9 sekundi prednosti nad Hamiltonom, a krug kasnije Fetel je obišao Peresa za peto mesto. U 27. krugu Hamilton je otišao na zamenu guma i na stazu se vratio ispred Botasa i Fetela koji su se borili za treće mesto.

Posle toga u boks su otišli Verstapen, koji se vratio na prvo mesto, i Fetel, koji je izašao na stazu kao šesti. Na zamenu guma je otišao i Botas, koji nije uspeo da izađe ispred Fetela, pa je zauzeo peto mesto.

Verstapen je do kraja trke sigurnom vožnjom ostvario drugu pobedu u karijeri. Po završetku poslednjeg kruga došlo je do kontakta između Strola i Fetela, a vozač Ferarija tvrdio je da ga je Strol udario. Bolid Ferarija bio je oštećen, a otpao mu je i točak. Tu se zaustavio vozač Zaubera Paskal Verlejn i povezao je Fetela do boksa.

Sudije su pokrenule istragu zbog tog incidenta.

Ovogodišnja trka u Maleziji se poslednji put vozila u šampionatu Formule 1. Naredna trka u šampionatu vozi se 8. oktobra za Veliku nagradu Japana.

BONUS VIDEO: Leandre Tavamba posle poraza Partizana

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.