Sudari, kiša, ma havarija na sve strane! Hamilton ubeležio jubilarnu pobedu! (VIDEO)
Foto: EPA, Lyn Bo Bo

vn singapura

Sudari, kiša, ma havarija na sve strane! Hamilton ubeležio jubilarnu pobedu! (VIDEO)

Hamilton je ostvario 60. pobedu u karijeri

Objavljeno:

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u haotičnoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura i uvećao prednost u generalnom plasmanu na 28 bodova, u odnosu na Sebastijana Fetela iz Ferarija.

Trka je završena posle nešto više od dva sata, pošto je u tri navrata zbog raznih incidenata bezbednosno vozilo izlazilo na stazu.

Prvi put u istoriji danas je vožena noćna trka po kiši, a trku je obeležio incident na početku, kada su se sudarili vozači Ferarija Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen i Maks Verstapen iz Red Bula. Posle toga Hamilton je preuzeo vođstvo koje je do kraja sačuvao.

KAD AKO NE SAD, KO AKO NE VI? Izginite, BRE, još jednom za Srbiju! (FOTO) (VIDEO)

Hamilton je ostvario 60. pobedu u karijeri, a sedmu u sezoni. Drugo mesto zauzeo je Danijel Rikardo iz Red Bula, a treći je bio vozač Mercedesa Valteri Botas.

Vozač ekipe Toro Roso Karlos Sainc zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Serhio Peres iz Fors Indije, a šesti Džolion Palmer iz Renoa. Bodove su još osvojili Stofel Vandorn iz Meklarena, Lens Strol iz Vilijamsa, Roman Grožan iz Hasa i vozač Fors Indije Esteban Okon.

Na mokroj uličnoj stazi u Singapuru Fetel je krenuo pol pozicije, a njegov klupski kolega Raikonen je sa trećeg mesta pokušao da ga pretekne sa unutrašnje strane. Između njih se našao drugoplasirani Maks Verstapen iz Red Bula koga je udario Raikonen, a zatim je Finac nakon što je ponovo udario u Verstapena, udario i u Meklarenov bolid Fernanda Alonsa.

U tom sudaru je oštećen i Fetelov bolid, koji se ubrzo okrenuo na stazi, što je iskoristio Hamilton i preuzeo prvo mesto. Fetel je tada završio trku, na stazu je izašlo bezbednosno vozilo, a vozačima je naređeno da prođu kroz boks. Iza "sejfti kara" vozili su Hamilton, Rikardo, Huklenberg, Peres, Palmer i Botas, a trka je nastavljena u petom krugu.

Alonso je nastavio trku, ali je bolid bio toliko oštećen da je u 10. krugu morao da se povuče. Hamilton je u međuvremenu stekao 5,2 sekunde prednosti nad Rikardom.

U 12. krugu je ponovo "sejfti kar" izašao na stazu, pošto je vozač ekipe Toro Roso Danil Kvjat udario u zaštitni zid. To su iskoristili brojni vozači koji su otišli na zamenu guma, ali ne i Hamilton, koji je putem radija rekao "da nije siguran koliko je to dobra ideja".

Trka je nastavljena u 15. krugu, a Hamilton je u narednih nekoliko krugova stekao oko dve sekunde prednosti nad Rikardom. Iza njih vozili su Botas, Sainc, Hulkenberg i Peres.

Trostruki svetski prvak je dobro vozio, do 29. kruga stekao je 10 sekundi prednosti, a u 30. krugu otišao je u boks na zamenu ultra mekih guma i na stazu se vratio kao prvi, ispred Rikarda.

Ponovo je "sejfti kar" morao na stazu, pošto je Markus Erikson iz Zaubera u 38. krugu udario u zaštitni zid i okrenuo se na stazi. Kada je trka nastavljena Hamilton je čuvao prednost i šest trka pre kraja stekao 28 bodova prednosti u generalnom plasmanu.

Naredna trka u šampionatu vozi se 1. oktobra za Veliku nagradu Malezije.

BONUS VIDEO: Navijači Srbije pred finale Eurobasketa 2017

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.