Najbolji srpski automobilista od sledeće sezone u svetskoj TCR seriji!

Bolji uslovi presudili

Najbolji srpski automobilista od sledeće sezone u svetskoj TCR seriji!

Borković se dvoumio da li da se vrati u WTCC ili da pređe u novo takmičenje i na kraju je doneo najbolju odluku za sebe
Objavljeno: 16:23h

Srpski automobilista Dušan Borković najavio je da će se sledeće sezone takmičiti u svetskoj TCR seriji. Dvostruki evropski šampion u automobilizmu voziće novog Seat Leona uz podršku mađarskog B3 rejsing tima. Kako se navodi u saopštenju, Borković je doneo odluku posle višemesečnog razmišljanja i vaganja mnogih ponuda timova iz WTCC i TCR, ali i drugih trkačkih serija, kao i pregovora sa sponzorima. Konačnoj odluci najviše su doprineli pregovori sa B3 rejsing timom iz Mađarske, sa kojim je Borković osvojio trofej šampiona Evrope.

- TCR će za mene biti veliki izazov. Presrećan sam što ću posle evropskog i u svetskom šamponatu nastaviti sa sjajnim B3 rejsing timom. Čelnici iz TCR su mi veoma poznati i sa njima sam u sjajnim odnosima pošto sam još 2013. godine vozio pod njihovim rukovodstvom u ETČ šampionatu - rekao je Borković. - Dugo sam vagao i odlučio da je TCR, kao svetsko takmičenje privatnih vozača uz maksimalnu podršku fabrika, ipak bolji za mene za razliku od WTCC gde je veći, fokus na fabričkim timovima - dodao je on.
Svetski šampionat u TCR ima 24 trke u 12 trkačkih vikenda. Tri trkačka vikenda će se voziti uz Formulu 1. Prva trka na programu je 3. aprila naredne godine na stazi u Bahreinu, a šampionat se završava 20. novembra trkom u Makau. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.