AMERIKA JE JAČA OD SRBIJE: Objašnjenje zašto je odbijena Ivanina žalba je sramota za sport, a u nama izaziva gnev i ogorčenje! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/@dw_sports

nemamo reči zaista

AMERIKA JE JAČA OD SRBIJE: Objašnjenje zašto je odbijena Ivanina žalba je sramota za sport, a u nama izaziva gnev i ogorčenje! (VIDEO)

Lakše im bilo tako da kažu nego da Amerikanki oduzmu zlato

Objavljeno:

Sramota i šta drugo reći! Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović ostala je bez medalje, i to verovatno zlatne, na Svetskom prvenstvu u Londonu zbog presedana koji se dogodio.

U poslednjoj seriji svima je bilo jasno da je evropska šampionka preskočila više od sedam metara, ali joj se odlepio broj na leđima i on je ostavio mali trag u pesku, a sudije i komisija su odlučile da je upravo to mesto dokle se računa skok Srpkinje.

Atletski savez Srbije je uložio dve žalbe, ali obe su bile odbijene, a ono što posebno izaziva bes i skandal jeste objašnjenje zašto je druga žalba odbijena. U kratkim crtama - Amerika je jača od Srbije!

- Zbog papirnog broja jako lošeg kvaliteta, koji je ostavio trag u pesku, naša šampionka ostala je bez zlatne medalje. Atletski savez Srbije se na ovu odluku žalio, ali je po mišljenju komisije, žalba ODBIJENA! Jer kako ''oni'' navode, to bi dovelo do žalbe Američke federacije koja bi ostala bez dve medalje u ovoj discplini, pa je samim tim „lakše“ da se odbije naša žalba - saopšteno je od strane Atletskog saveza Srbije.

Bruka i sramota!

Inače da ne zaboravimo da pomenemo da je šampionat planete u Londonu poslednji na kome takmičari u tehničkim disciplinama kao što je skok u dalje, će nositi papirne brojeve na leđima.

BONUS VIDEO: Marko Pecarski za Espreso posle osvajanja juniorskog Evropskog prvenstva

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.