KLASA JE DOKAZANA! 15 MEDALJA ZA 10 GODINA: Sada imaju vremena i da malo uživaju, ali ne previše! (FOTO) (VIDEO)
Foto: OSS

naše gracije

KLASA JE DOKAZANA! 15 MEDALJA ZA 10 GODINA: Sada imaju vremena i da malo uživaju, ali ne previše! (FOTO) (VIDEO)

Povodom povratka bronzanih odbojkašica sa Gran prija održana je konferencija za medije na aerodromu "Nikola Tesla"

Objavljeno:

Srpske odbojkašice vratile su se u Beograd posle osvojene bronze na Gran priju u Kini.

Naše devojke su osvojile treću bronzanu medalju u ovom takmičenju u istoriji, a reklo bi se da su bile zaslužile i zlato s obzirom na to da su igrale najbolje od svih ekipa tokom čitavog trajanja takmičenja.

Njima je na aerodromu priređen svečani doček kome su prisustvovali i predsednik OSS Zoran Gajić i potpredsednik Ivan Miljković, koji su "gracijama" uručili bukete cveća.

foto: OSS

- Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da pozdravim ekipu sa ovim uspehom i da im čestitam ovaj "kratak" put. Nadam se da im je sve ovo bio izazov. Bilo je teško, ali ste napravile timski sjajan rezultat. Verovale ste u sebe, stručni štab i želim vam da tako nastavite. Znam da je odmor "dugačak" (prvenstvo Evrope počinje 20. septembra u Azerbejdžanu i Gruziji), ali nisam vam ja birao zanimanje (osmeh). Uživajte i nastavite u zdravlju i sreći da postižete dobre rezultate u najlepšoj ulozi na svetu - rekao je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić.

Čestitke je devojkama uputio i nekadašnji vrhunski as, a sada funkcioner Ivan Miljković.

foto: OSS

- Znam kako vam je, ovaj salon (na aerodromu "Nikola Tesla) budi posebne emocije kod mene. Drago mi je što ste se vratile zdrave i drago mi je što su vas ljudi ovde pratili i verovali u vas.

Kakve rezultate ove devojke postižu već godinama zaista je za nepoverovati, jer im je ovo već 15 medalja u poslednjoj deceniji i ne planiraju tu da se zaustave.

- Gran pri nam ove godine nije mnogo smetao kao prethodnih sezona. Na sva tri turnira smo osvojili prvo mesto, u celini smo bili treći. U svima nama postoji želja da na Gran priju sledeća medalja bude sjajnija. To je teško takmičenje gde treninga gotovo i nema, već samo putovanja i utakmice. Ove devojke su bile prava ekipa, stoički su izdržale. Ovo je 15. medalja u poslednjih 10 godina, tako da ovo pokazuje od kakvih su materijala sazdane devojke - poručio je selektor Zoran Terzić i dodao šta je ključ uspeha.

- Ekipa se menja, ali unutar tima smo pričali o tome da svaka uvek mora da bude spremna da igra. Moramo da budemo u svetskom vrhu, dužni smo samo sebi, a onda i svima ostalima da budemo najbolji. Devojke uvek treba da veruju u sebe, uvek će se truditi i dati sve od sebe, a za koji će rezultat to biti dovoljno, videćemo.

foto: OSS

Od odbojkašica su se na konferenciji obratile Tijana Bošković i Milena Rašić.

- Hvala što ste nas sačekali. Ja sam govorila od početka da ćemo biti na postolju. Priželjlivale smo finale sa Kinom, ali nismo uspele. Međutim, junački smo izdržale sve. Sledi nam odmor, pa najvažniji izazov, prvenstvo Evrope - rekla je Rašićeva, a Boškovićeva je poručila da su njene drugarice pokazale klasu.

- Konačno smo se vratile kući, i to posle mnogo napora, putovanja, treninga i utakmica. Junački smo izdržale. Protiv Brazila nismo bile na nivou, ali pobedile smo Kinu na domaćem terenu i dokazale klasu.

BONUS VIDEO: Dolazak odbojkašica Srbije u Beograd posle bronze na Gran priju

(Ž. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.