ŠOK NA BOLTOVOM OPROŠTAJU: Getlin novi šampion sveta, Jusein ostao bez zlata za kraj! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

Šta ovo bi

ŠOK NA BOLTOVOM OPROŠTAJU: Getlin novi šampion sveta, Jusein ostao bez zlata za kraj! (FOTO) (VIDEO)

Scena kakva je gotovo bila nezamisliva! Odlazi veliki Jamajčanin u istoriju bez zlatne medalje

Objavljeno: 23:26h

Nismo mogli ni da sanjamo ovo što se dogodilo! Jusein Bolt je u svojoj poslednjoj trci na 100 metara u karijeri, u finalu Svetskog prvenstva izgubio i ostao bez zlata.

Džastin Getlin, kontroverzni Amerikanac, kome je publika zviždala u svakom trenutku kada se pojavio na stadionu, učinio je nezamislivo i pobedio ispred najvećeg sprintera u istoriji, Juseina Bolta.

foto: Reuters

Amerikanac je istrčao trku u vremenu 9,92 sekunde, dok je drugi bio mladi Koleman sa 9,97 sekundi, a Jusein Bolt tek treći sa 9,98 sekundi.

foto: Printscreen

Loš start trke je skupo koštao Jamajčanina za koga se očekivalo da će se novom zlatnom medaljom, četvrtom u karijeri na Svetskim prvenstvima, oprostiti od atletike, ali na kraju je ostao na tri, a ukupno 11 na ovim takmičenjima.

foto: Reuters

Iznenadio je Getlin i Bolta i sve ostale, svojim nastupom u finalu, gotovo iz senke je došao do zlatne medalje, a njegov prst na ustima po završetku trke jasna je bila poruka svima onima koji su mu zviždali i koji ga ne vole zbog njegovog istorijata sa dopingom.

foto: Reuters

Upravo zato je posle prvobitnog šoka opet i pao u drugi plan, iako je osvojio zlatnu medalju, već je čitav stadion gledao u pravcu najvećeg, u pravcu Juseina Bolta koji je čak mimo svih protokola morao da da izjavu oficijelnom spikeru na stadionu, dok su svi skandirali njegovo ime.

foto: Reuters

Bolt je šest puta tokom karijere obarao svetski rekord, na Svetskim prvenstvima ima ukupno 11 medalja i ovo mu je tek prva medalja koja nije najsjajnija na tim takmičenjima.

Ipak, ostaje mu vera i nada da u svom poslednjem nastupu u karijeri, u štafeti 4X100 metara, pokuša da se oprosti sa zlatom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.