SVEČANO OTVORENO SVETSKO PRVENSTVO U BEOGRADU: Srpski juniori na startu podavili Argentince!
Foto: VSS/Ivica Veselinov

trajaće do 13. avgusta

SVEČANO OTVORENO SVETSKO PRVENSTVO U BEOGRADU: Srpski juniori na startu podavili Argentince!

Naša zemlja je domaćin planetarne smotre u juniorskoj konkurenciji

Objavljeno:

Svetsko prvenstvo u vaterpolu za juniore svečano je počelo u subotu u Beogradu.

Odmah na startu srpske nade su deklasirale reprezentaciju Argentine na bazenu "Milan Gale Muškatirović" 25:6.

Izabranici Vladimira Vujasinovića su bili apsolutno dominantni na ovom meču koji im je poslužio kao priprema za naredna dva susreta u grupi, gde ih čekaju verovatno teži protivnici u vidu Australije i Kine.

foto: VSS/Ivica Veselinov

Pre prve utakmice upriličeno je svečano otvaranje na kome su govorili predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

- Vaterpolo je najtrofejniji sport Srbije, u Srbiji ima dugu i uspešnu tradiciju, a zahvaljujući tome jedan je od najpopularnijih sportova medju mladjim generacijama. Želeo bih da čestitam našim sportistima, koji su postali uzori mladim generacijama jer nas njihov uspeh čini važnim na svetskoj sportskoj mapi - rekao je Krivokapić i poželeo svim učesnicima fer borbu.

foto: VSS/Ivica Veselinov

- Svim igračima želim pravo nadmetanje, fer borbe koje slave takmičarski duh i pružaju publici istinsko sportsko uživanje. Neka trofej i zvanje svetskog juniorskog prvaka ponese najuspešnija reprezentacija, a da pravi uspeh prvenstva bude pobeda viteštva, sporta i prijateljstva.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je istakao da se budućnost svetskog vaterpola trenutno nalazi u Beogradu.

- Vi ćete u narednim godinama i deceniji pokretati naše emocije, činiti nas srećnim, euforičnim, a ponekada i tužnim. Vaša imena slaviće hiljade poklonika vaterpola širom sveta i vi će te živeti za ovaj sport i živećete sa njim. Za neke od vas ovo je prvo veliko, svetsko takmičenje i možda onaj pravi početak vaših karijera. Neki od vas prvi put brane boje svojih zemalja i zbog toga se osećajte ponosnim i privilegovanim - poručio je Udovičić.

Svetsko prvenstvo u Beogradu trajaće do 13. avgusta.

BONUS VIDEO: Espreso u grotlu kortea navijača Milana 1

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.