RED SMEHA, PA RED SUZA: Bolt se šalio na konferenciji sa naslovima i Murinjovim pozivom, ali ga je jedno pitanje novinara slomilo! (FOTO)
Foto: Reuters

čeka pozic od murinja

RED SMEHA, PA RED SUZA: Bolt se šalio na konferenciji sa naslovima i Murinjovim pozivom, ali ga je jedno pitanje novinara slomilo! (FOTO)

Iako je konferencija počela u šaljivom tonu, jedno pitanje je preokrenulo

Objavljeno: 09:14h

Najbolji sprinter svih vremena i apsolutni vladar u tim disciplinama Jusein Bolt odlazi u penziju nakon Svetskog prvenstva u Londonu.

Jamajkanac će se poslednji put takmičiti u prestonici Velike Britanije posle čega će "okačiti sprinterice o klin". Zato i ne čudi što je njegova konferencija pred taj šampionat bila ispunjena emocijama, i lepim i tužnim.

foto: Reuters

- "Nepobediv i nezaustavljiv" to bi trebalo da vam bude naslov posle trke na 100 metara. Jusein Bolt će otići u penziju nepobediv u toj disciplini. Šta ako izgubim? Ne brinite, neće biti takvih problema - kroz smeh je poručio novinarima Bolt.

Međutim, iako je konferencija počela u šaljivom tonu i sa sve šalom na njegov račun da čeka poziv od Murinja poslednjeg dana prelaznog roka da se priključi Junajtedu, ipak, teška i bolna tema za njega nije mogla biti izbegnuta.

I U DOBRU I U ZLU! Bolt kopao grob za nesrećno poginulog prijatelja! (VIDEO)

foto: Reuters

Jamajkanski atletičar je nedavno izgubio velikog prijatelja i kolegu iz reprezentacije, Džermejna Mejsona koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći, a Bolt je bio slomljen zbog toga.

BOLT POTPUNO SLOMLJEN ZBOG SMRTI PRIJATELJA: Nosio mu kovčeg gušeći se u suzama! (FOTO)

- Bilo je užasno teško. Nikada se nisam suočio sa smrću nekoga toliko meni bliskog. Potpuno me je poremetio taj događaj i nisam mogao ni da treniram tri nedelje posle toga. Trener mi je dao vremena i prostora da prebolim - rekao je Bolt.

foto: Reuters

Ogromna podrška su mu bili njegovi najbliži i prijatelji koji su ga savetovali da duguje Džermejnu da nastavi sa treninzima.

- Govorili su mi da znaju koliko mi je teško, ali da moram da se vratim, jer je Džermejn bio srećan zbog moje poslednje trke u karijeri koju je želeo da gleda uživo i baš to mi je pomoglo. Iako je bilo teško, morao sam da razmišljam pozitivno i zbog njega, i svih ostalih koji su uz mene - dodao je on.

foto: Fonetap

Na kraju nije moglo da prođe bez priče o dopingu u atletici koji uzima sve više maha i preti da potpuno uništi "kraljicu sportova".

- Neka prestanu da se dopinguju, inače će sport izumreti. Moje lično mišljenje da smo skandalom sa ruskim atletičarima dotakli dno i da gore od toga ne može. Atletičari moraju da shvate da ako to urade, ubiće sopstveni sport - rekao je Bolt.

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKI POEN: Pogledajte kako je Olga Danilović osvojila turnir na Vimbldonu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.