SRBIJA U ČETVRTFINALU: Mučili su nas Grci 2 četvrtine, a onda je Savić promenio golmana i kanonada je počela!
Foto: Fonetap

Dominacija se potvđuje

SRBIJA U ČETVRTFINALU: Mučili su nas Grci 2 četvrtine, a onda je Savić promenio golmana i kanonada je počela!

Izbegli smo igraje u osmini finala

Objavljeno: 12:07h

Srpski vaterpolisti su se plasirali direktno u četvrtfinale Svetskog prvenstva posle pobede nad Grcima 11:6 u 3. kolu grupne faze.

Naši momci su sa tri trijumfa zauzeli prvo mesto u grupi i izbegli igranje u osmini finala, već će direktno ići među osam najboljih.

Nije ovo bila laka pobeda naših "delfina" kao što to pokazuje kranji rezultat, jer su nas protivnici, koje nismo pobedili u prethodna dva duela, dobro namučili u prve dve četvrtine.

Čak su u jednom trenutku drugog perioda i preokrenuli i poveli 3:2, zbog čega je Savić morao da zatraži tajm-aut i tada je posavetovao mladog Jakšića kako da čuva grčke centre što nam je donelo novi preokret i vođstvo 4:3.

Ipak, ključni momenat utakmice je bila promena na golu Srbije kada je izašao danas na nedovoljno visokom nivou Stefan Mitrović i umesto njega ušao Gojko Pijetlović.

Iskusni čuvar mreže Srbije je sputio roletnu na golu, a naši su zaigrali mnogo bolje i jače u odbrani, dok je lopta u napadu išla brzo i to nam je omogućilo da dođemo do lakih golova, pa je ubrzo na semaforu pisalo i 8:4 i 10:5.

Ostalo je sve na kraju bila rutinsko odrađivanje posla naših momaka u poslednjoj četvrtini.

Kapiten Filip Filipović je bio najbolji strelac našeg tima sa tri gola, dva puta je bio precizan Dušan Mandić i po jednom su se upisali Andija Prlainović, Nikola Jakšić, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Sava Ranđelović i Milan Aleksić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.