SAVIĆ OTVORENO: Iz Saveza su nam poručili da je cilj zlato, a realno je da bude jedna od medalja!
Foto: Beta

nije bio lakši trening

SAVIĆ OTVORENO: Iz Saveza su nam poručili da je cilj zlato, a realno je da bude jedna od medalja!

Naši vaterpolisti su meč sa Južnoafrikancima iskoristili da se rasplivaju

Objavljeno: 21:17h

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je da je utakmica protiv Južne Afrike i ubedljiva pobeda nisu bili lakši trening.

- Nije lakši trening, jer smo jak imali pre podne, pred ovu utakmicu. Ali, sigurno da mi ne bežimo od uloge favorita i kao što smo uostalom i rekli pred polazak u Budimpeštu - rekao je Savić posle utakmice.

Srbija je ubedljivom pobedom sa 21:5 počela učešće na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. Upitan o ambicijama na svetskom šampionatu, selektor je naveo da je cilj jedna od medalja.

foto: Dado Đilas

- Cilj naše organizacije je da se osvoji prvo mesto, tako su nam rekli. Mi smo ušli u novi olimpijski ciklus i realno je da cilj bude jedna od medalja - rekao je Savić.

Reprezentativac Srbije Andrija Prlainović rekao je da je njegova ekipa utakmicu sa Južnom Afrikom iskoristila da se "dobro raspliva".

- Imali smo mnogo kontranapada, mnogo šuteva, osetili smo teren i ovo je dobar uvod za nastavak turnira. Protiv Španije nas očekuje mnogo zahtevnija utakmica - rekao je Prlainović.

foto: Fonetap

Po njegovim rečima, kvalitet je svakako bio na strani Srbije i zbog toga je na dan utakmice odrađen jak trening.

- Kod nas je postala praksa da kada igramo protiv evidentno slabijeg rivala to iskoristimo da dobro treniramo jer to nam uvek mnogo znači u kasnijoj fazi. Ono što nas krasi godinama je činjenica da podižemo formu kako takmičenje odmiče, učinićemo sve da to tako bude i ovog puta - kazao je Prlainović.

Druga utakmica u Grupi C završena je pobedom Grčke nad Španijom, a gledali su je svi srpski reprezentativci.

foto: Dado Đilas

- Zanimljiva utakmica, svi smo je gledali. Očekivao sam da će biti neizvesno, Španija je bila za nijansu bolja. Mislim da će i naši dueli sa Špancima i Grcima biti veoma interesantni - ocenio je Prlainović.

Nikola Jakšić je rekao da je reprezentacija Srbije "maksimalno ušla u meč", kako i treba i što je uobičajeno za njegovu ekipu.

- Takav naš pristup se odrazio i na konačan rezultat i nadam se da će sledeća utakmica biti još bolja. Očekujem da ćemo dizati formu kako šampionat bude odmicao i da ćemo pokazati da smo zasluženo već godinama u samom vrhu - rekao je Jakšić.

Srpski vaterpolisti će u sledećem kolu igrati protiv Španije, u sredu od 12.30.

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKI POEN: Pogledajte kako je Olga Danilović osvojila turnir na Vimbldonu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.