Vratila se u velikom stilu! Ivana Španović posle povrede osvojila Lozanu! (VIDEO)
Foto: Fonet

bravo!

Vratila se u velikom stilu! Ivana Španović posle povrede osvojila Lozanu! (VIDEO)

Ivanu Španović sada čeka miting u Londonu, 9. jula

Objavljeno:

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović fenomenalno je započela sezonu na otvorenom osvajanjem prvog mesta na mitingu Dijamantske lige u Lozani.

Španovićeva je najduže skočila u četvrtoj seriji, 6,79 metara, i tako ostavila iza sebe Amerikanke Šakelu Sonders i Tijanu Bartoletu, Ruskinju Dariju Klišinu i ostale rivalke.

Trijumf dobija na značaju jer je Ivani ovo prvo takmičenje posle dvoranskog Evropskog prvenstva u Beogradu i oporavka od povrede.

Španovićeva je prestupila u prvoj seriji, ali je već u drugoj skočila 6,63 metara i izbila na prvo mesto ispred Amerikanke Tijane Bartolete (6,59).

Naša šampionka je, međutim, u sledećoj seriji prepustila vodeću poziciju, pošto je prestupila, a Ruskinja Darija Klišina to iskoristila i skokom 6,64 izbila na čelo.

foto: Reuters

Nije se predavala Ivana, nije krila nameru da trijumfuje u Lozani. Zaletela se četvrti put i skočila 6,79, za povratak na prvo mesto. Drugo mesto je ponovo prigrabila Bartoleta, posle skoka 6,65, ali joj je tu poziciju kasnije preuzela zemljakinja Šakela Sonders, posle skoka u poslednjoj seriji - 6,68.

Španovićeva je preskočila petu seriju, a u šestoj je prestupila, ali to nije ugrozilo njenu pobedu.

Ivanu Španović sada čeka miting u Londonu, 9. jula.

U ovoj sezoni važe nova pravila, pa se tokom cele sezone skupljaju bodovi za finalni miting, a pobednik će biti atletičarka koja u finalu ostvari najbolji rezultat.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.