NI DUGI RUKAVI NE POMAŽU: Srbija izgubila na hladnom stadionu, sad mora da zgazi Francuze!
Foto: Printscreen/Youtube/FIVB Volleyball

loš početak odbrane titule

NI DUGI RUKAVI NE POMAŽU: Srbija izgubila na hladnom stadionu, sad mora da zgazi Francuze!

Naši odbojkaši nisu uspeli da se aklimatizuju na uslove u brazilskoj Kuritibi

Objavljeno: 08:51h

Branilac titule, Srbija, startovala je porazom na završnom turniru Svetske lige u Brazilu. Naši odbojkaši su poraženi od SAD u prvom meču 22:25, 23:25, 25:19, 22:25.

Po velikoj hladnoći za sportske uslove na koju su se iz našeg tima žalili danima, bolje su se snašli Amerikanci, koji su se doduše već i privikli jer su dan ranije igrali protiv Francuza.

Izabranici Nikole Grbića su buli na terenu u majicama sa dugim rukavima ispod dresova, kao što ih nose fudbaleri ili košarkaši, a sve kako bi zadržavali nivo zagrejanosti i telo da im se ne bi hladilo, jer je temperatura na otvorenom bila daleko manja od one koja priliči odbojkaškim mečevima.

Na sve to se nadovezala i vrlo loša igra našeg tima u prvom setu, ali to je normalno, jer se nisu adaptirali na uslove, ali kada su to učinili većje bilo kasno, jer su Amerikanci imali i vođstvo u drugom setu koje su "unovčili" i poveli sa velikih 2:0.

Treći set je pokazao kako bi trebalo da izgleda igra aktuelnog branioca titule. I u većem delu četvrtog su odlično igrali, ali je pad koncentracije u finišu doneo poraz.

Sada za mesto u polufinalu moraju da pobede Francusku i to ili da bude 3:0 ili 3:1 u setovima, a nikako nam ne odgovara da bude 3:2.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Aleksandar Atanasijević sa 18 poena, a pratili su ga Srećko Lisinac sa 15 i Marko Podraščanin sa 10. U pobedničkom timu najbolji je bio nezadrživi Sander sa 22 poena.

Duel protiv Francuske se igra od 22.40 u četvrtak.

BONUS VIDEO: Koktel KSS povodom svetskog zlata u basketu 3x3 - Dušan Domović Bulut

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.