Hamilton piše neke nove stranice istorije Formule 1: Britanac pretekao Airtona Senu! (FOTO)
Foto: Reuters

strela!

Hamilton piše neke nove stranice istorije Formule 1: Britanac pretekao Airtona Senu! (FOTO)

- Ovo je bio jedan od najuzbuljivijih krugova koje sam vozio cele godine

Objavljeno:

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme u kvalifikacijama za trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana u Bakuu i pretekao legendarnog Ajrtona Senu po broju pol pozicija, 66. Hamilton je prevezao najbrži krug za minut, 40,593 sekunde. On se sa 66 pol pozicija pretekao Senu (65) i ima samo dve manje od Mihaela Šumahera, prvog na večnoj listi.

- Ovo je bio jedan od najuzbuljivijih krugova koje sam vozio cele godine. Bio sam pod velikom pritiskom pošto sam se mučio s temperaturom u gumama. Molio sam se da bude dovoljna. Naš tim je naprno radio da nas vrati na stazu za poslednji krug. Sjajno - rekao je Hamilton posle kvalifikacija.

Drugi je bio njegov klupski kolega Valteri Botas sa 0,434 sekunde zaostatka, dok je treće vreme imao vozač Ferarija Kimi Raikonen sa zaostatkom od 1,1 sekunde. Vodeći u generalnom plasmanu Sebastijan Fetel iz Ferarija startovaće sa četvrtog mesta, posle zaostatka od 1,248 sekundi za Hamiltonom, dok je peti bio Maks Verstapen iz Red Bula sa 1,286 sekundi zaostatka.

foto: Reuters

Vozači Fors Indije Serhio Peres i Esteban Okon startovaće sa šestog odnosno sedmog mesta, a zatim slede Lens Strol i Felipe Masa iz Vilijamsa, dok je 10. vreme imao Danijel Rikardo iz Red Bula. Trening je bio prekinut 10 minuta pošto je Rikardo udario u zaštitni zid. Trka za Veliku nagradu Azerbejdžana vozi se u nedelju od 15 časova.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.