TOTALNO POGREŠNO PROTUMAČENO! Srpske odbojkašice optužene za RASIZAM!
Foto: Dado Đilas

NEREALNO

TOTALNO POGREŠNO PROTUMAČENO! Srpske odbojkašice optužene za RASIZAM!

Sigurno je da naše igračice nisu imale nikakvu lošu nameru, niti im je na kraj pameti bilo da uvrede narod u Japanu

Objavljeno:

Jedan gest koji su srpske odbojkašice načinile tokom svog slavlja - proglašen jerasističkim.

One su se na turniru u Poljskoj, u Varšavi, plasirale na Svetsko prvenstvo koje se održava u Japanu, a taj uspeh su na terenu proslavile tako što su se fotografisale imitirajući kosookost azijskog naroda. Za nas potpuno bezazlen gest, ali deo svetske javnosti je to protumačio kao rasizam.

Naime, ovakvo oponašanje kosookih ljudi, ma koliko bilo nevino u našoj državi, gde se čak smatra i simpatičnim, u pojedinim državama smatra se rasističkim stavom.

Upravo zbog toga je fotografija na kojoj se vidi kako su naše igračice načinile pomenujti gest, brzo povučena sa sajta svetske kuće odbojke, FIVB, koja ju je i objavila kao glavnu fotografiju za priču "Srpkinje se plasirale na šampionat sveta!".

Sigurno je da naše igračice nisu imale nikakvu lošu nameru, niti im je na kraj pameti bilo da uvrede narod u Japanu. Ono što se krije iza njihovog posrtupka je čista radost koju su pokušale da pokažu tako što su "namestile" sebi kose oči, jer ih čeka odlazak na Daleki istok.

Radost zbog plasmana na Svetsko prvenstvo i radost što će nekoliko nedelja provesti zajedno baš u Japanu, međutim, nije uopšte naišla na odobravanje u pojedinim zemljama.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.