EUFORIJA NA MAKSIMUMU: Najveća radost i najveći uspeh"
Rukometašice Srbije, Foto: Starsport©

svaka čast

EUFORIJA NA MAKSIMUMU: Najveća radost i najveći uspeh"

Srpkinje ispunile cilj

Objavljeno: 21:38h

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio je posle pobede nad Turskom i izborenog plasmana na Evropsko prvenstvo da je zadovoljan ostvarenim ciljem.

Srbija je u Zrenjaninu pobedila Tursku sa 30:22 u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tako izborila plasman na šampionat.

- Zadovoljan sam što smo ostvarili cilj, čestitam devojkama. Ne mogu da kažem da smo u ovoj utakmici ispunili baš sve zadatke, ali na kraju najvažnije je da su devojke dale sve od sebe da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Očekujem da nastave da rade posvećeno u svojim klubovima da bismo mogli da postavimo još više ciljeve - izjavio je Bregar, a preneo RSS.

Uroš Bregar
Uroš Bregarfoto: EPA/Bo Amstrup

Rukometašica Srbije Jovana Jovović izjavila je da je "najveća radost" što je Srbija uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo.

- Najveća radost i najveći uspeh je što smo uspele da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Iz ove perspektive mi je žao što i na gostovanju u Turskoj nismo uspele da dođemo do dva boda, a i što nam je u oba meča protiv Crne Gore malo falilo za bodove - izjavila je Jovović.

Srbija je grupnu fazu završila na drugom mestu sa sedam bodova, iza Crne Gore koja je osvojila pet bodova više.

Srbija - Turska
Srbija - Turskafoto: Starsport©

- Mnogo smo napredovale kao tim i individualno od oktobra kada smo startovale u kvalifikacijama. Privikle smo se jedna na drugu i na sistem rada sa selektorom Bregarom i polako izrastamo u ekipu koja svima može da pomrsi konce. Čeka nas dug period do šampionata i imamo mnogo vremna da dalje rastemo i napredujemo i da tamo pokažemo koliko možemo - dodala je Jovović.

Bonus video:

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.