CRNOGORCI NE PRAŠTAJU LAKO: Kažnjavaju NAJBOLJU SPORTISTKINJU jer je grb nazvala "kokoškom"
Marija Vuković, Foto: EPA/Christian Bruna

haos

CRNOGORCI NE PRAŠTAJU LAKO: Kažnjavaju NAJBOLJU SPORTISTKINJU jer je grb nazvala "kokoškom"

"Mora poštovati grad, državu, našu zastavu, grb i himnu"

Objavljeno: 08:19h

Najbolja crnogorska atletičarka Marija Vuković prolazi pakao ovih dana zbog jedne nepromišljene izjave.

Naime, ona je tokom gostovanja na RTCG u šaljivom tonu rekla da je na grbu te države "kokoška" i doživela osudu svojih sunarodnika.

Marija je dva puta proglašena za najbolju sportistkinju Crne Gore, izvinila se zbog neopreznih reči, ali neće tako lako dobiti oproštaj.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković je odlučio da predlog za bude proglašena za najbolju sportistkinju Cetinja u 2023. godini bude povučen..

Topić, Magučih i Vuković
Topić, Magučih i Vukovićfoto: Profimedia

Sve je obrazloženo u saopštenju:

- Uzimajući u obzir da je sportista godine reprezent grada, koji svojim radom i ponašanjem treba da bude primer našim sugrađanima, posebno najmlađim, pored sportskih rezultata i dostignuća, mora poštovati grad, državu, našu zastavu, grb i himnu i u javnosti biti primer takvog odnosa. Polazeći od navedenog, svedoci smo da je jedan od Odlukom nadležne Komisije izabranih dobitnika navedene nagrade prethodnih dana putem sredstava javnog informisanja izneo grubo negativnu formulaciju u odnosu na simbole naše države, te stoga vraćam Odluku o izboru najboljeg sportiste godine Komisiji na ponovo odlučivanje. Komisija za dodelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta zasedaće ponovo i doneti novu Odluku - navodi se.

Vuković se oglasila ubrzo nakon nemilog događaja i izvinila svima koje su pogodile njene reči:

- Dragi prijatelji, Duboko se izvinjavam zbog svoje nepromisljene izjave tokom snimanja serijala Igram svoju igru. Namjera mi nije bila da povrijedim nicije osjecaje, niti da unizim grb zemlje kojoj sa ponosom pripadam. Nadam se da cete oprostiti ovaj nepromisljeni trenutak zbog kojeg se duboko kajem. Možete da me osuđujete, zbog moje brzopletosti i onog što sam izgovorila. Na to imate svako pravo. I priznajem da kao sportista imam veću odgovornost prema izgovorenoj riječi. Ali u jedno budite sigurni - nikada ne bih ni pomislila, a kamoli namjerno unizila grb i zastavu svoje zemlje. A Crna Gora jeste moja zemlja. Unižavajući nju, unizila bih i sebe.

Nastaviću i dalje punim srcem da skačem za Crnu Goru, onako kako sam to uvijek i radila!

A jedini cilj koji trenutno imam pred sobom je da predstavljam nasu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu i nadam se učinim sve vas ponosnim - napisala je Marija.

Bonus video:

00:36

Angelina Topić izjava

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.