NIŠTA OD PRESEDANA NA EP! Odbijena žalba Šveđana, Francuzi i Danci u finalu!
Rukometaši Francuske, Foto: Laurent Lairys / imago sportfotodienst / Profimedia

doneta odluka

NIŠTA OD PRESEDANA NA EP! Odbijena žalba Šveđana, Francuzi i Danci u finalu!

Otklonjene sve dileme

Objavljeno: 13:12h

Disciplinska komisija Evropske rukometne federacije (EHF) odbila je žalbu Rukometnog saveza Švedske (SHF) zbog gola kojim su Francuzi izjednačili na 27:27 i izborili produžetke, a potom i pobedu za plasman u finale Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Žalba je podneta jer sudije nisu koristile video pregled za proveru poslednjeg slobodnog udarca, a odbijena je uz objašnjenje da arbitri nisu dužni da koriste videotehnologiju, prenela je agencija Hina.

Naime, Francuska je u poslednjim trenucima susreta uspela da dođe do protivničkog deveterca gde im je sa istekom vremena dosuđen prekršaj. Šveđani su postavili živi zid ispred Eloima Prandija, ali je Francuz uspeo snažnim udarcem da izjednači na 27:27. Francuska je potom u produžetku bila bolja i na kraju je slavila sa 34:30 za plasman u finale.

Švedska - Francuska
Švedska - Francuskafoto: Maximilian Koch / imago sportfotodienst / Profimedia

Šveđani su nakon utakmice protestovali tvrdeći da je Prandijev pogodak neregularan, a potom su uputili i zvanični prigovor. Branioci titule su smatrali da su sudije morale da pregledaju spornu situaciju na videu.

Sada više nema dileme, u nedelju će u finalu Evropskog prvenstva igrati Francuska i Danska. Nakon što je Francuska na dramatičan način došla do finala, Danska je to isto ostvarila pobedom 29:26 protiv Nemačke.

Bonus video:

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.