BILO JE BURNO U DERBIJU: Hrvati se naoštrili uz Tompsona pa nisu mogli da podnesu slavlje Crnogoraca! (FOTO)
Na vaterpolo derbiju je došlo do sukoba navijača Hrvatske i Crne Gore, Foto: Pixsell/Grgo Jelavic / Pixel Media / Profimedia

tenzije na tribinama

BILO JE BURNO U DERBIJU: Hrvati se naoštrili uz Tompsona pa nisu mogli da podnesu slavlje Crnogoraca! (FOTO)

Reagovala je policija i uhapšsila četiri državljana Hrvatske

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Vaterpolisti Crne Gore su u Gružu posle penala savladali domaćina Hrvatsku 15:13 u poslednjem kolu grupe A Divizije 1 Evropskog prvenstva.

Mogle su "crnogorske ajkule" do pobede i u regularnom toku čime bi Hrvate pretekli na drugom mestu i otišli direktno u četvrtfinale, a domaćina poslali u osminu finala.

Međutim, poništen im je jedna sporan gol, što prenose i hrvatski mediji, kritikujući selektora "Barakuda" Ivicu Tucaka što se žali na sudije.

Naravno, publika u ovom delu Dubrovnika je sa razglasa mogla da čuje proustašku muziku Marka Perkovića Tompsona, a možda je to doprinelo naelektrisanju atmosferu koje je kulminiralo na samom kraju.

Crnogorski navijači su počeli da slave, a to se "kockastima" nije dopalo pa su krenuli da se obračunaju. Reagovala je policija i prema informacijama hrvatskih medija, nakon svega uhapšena su četiri državljana Republike Hrvatske zbog "narušavanja javnog reda i mira te izazivanja nereda na utakmici" u Gružu.

Navijači Hrvatske, Navijači Crne Gore
foto: Pixsell/Grgo Jelavic / Pixel Media / Profimedia

Danas će biti izvedeni pred Opštinski sud u Dubrovniku gde će biti saslušani. Nema informacija da li je neko povređen.

Podsetimo, vaterpolisti Srbije se takmiče u slabijoj Diviziji 2, i danas od 19.00 igraju protiv Malte u poslednjem kolu grupe C. Pošto će izvesno osvojiti prvo mesto, "Delfini" će u osmini finala 10. januara u Zagrebu igrati protiv Francuske koja je zauzela poslednje mesto u pomeuntoj grupi A, i jedini bod osvojila baš protiv Crne Gore pošto je izgubila na penale.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.