SRBIJA OSLABLJENA U PARIZU: Bronzani olimpijac iz Tokija završio karijeru sa 32 godine, ovo je razlog!
Zurab Datunašvili, Foto: Espreso/Emilija Jovanović

penzija

SRBIJA OSLABLJENA U PARIZU: Bronzani olimpijac iz Tokija završio karijeru sa 32 godine, ovo je razlog!

Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar - poručio je Zurab Datunašvili

Objavljeno:

Srbija je mogla da očekuje od njega novu medalju, i to na Olimpijskim igrama u Parizu 2024, ali Zurab Datunašvili je označio kraj karijere, kako je najavio pre više od mesec dana.

Kako je srspki rvač gruzijskog porekla naveo na društvenim mrežama, razlog su zdravstveni problemi.

- Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle OI u Tokiju, moj cilj su bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha - napisao je Datunašvili na društvenim mrežama.

Datunašvili je na Igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalju boreći se pod zastavom Srbije u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 87 kilograma, a dva puta je osvojio Svetsko a jednom Evropsko prvenstvo u ovoj kategoriji.

Podsetimo, Zurab je 2018. godine postao reprezentativac Srbije posle sukoba sa predsednikom gruzijskog rvačkog saveza Gegom Gegešidzeom.

Bonus video:

01:24

KLINAC BEZ PROBLEMA OBARA STARIJE OD SEBE! Prirodan talenat za sumo rvanje (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.