IZ TAJVANA DO NACIONALNOG REKORDA! Mihal Šulja pomera granice Srbije u ultramaratonu
Mihal Šulja, Foto: Facebook/Michal Miško Šuľa

BRAVO!

IZ TAJVANA DO NACIONALNOG REKORDA! Mihal Šulja pomera granice Srbije u ultramaratonu

Odličan nastup na Svetskom prvenstvu u Tajpeju

Objavljeno: 14:40h

Takmičar Atletkog kluba Dinamo iz Pančeva, a rođeni Kovačičanin, Mihal Šulja osvojio je peto mesto i postavio novi nacionalni rekord od 267 kilometara na Svetskom prvenstvu u ultramaratonu.

Takmičenje je održano u petak i subotu, 1. i 2. decembra u kineskom Tajpeju, glavom gradu Tajvana.

- Takmičenje je bilo nikada jače, uz učešće svih najboljih svetskih ultramaratonaca. Osvajanjem petog mesta i postavljanjem novog rekorda Srbije, Mihal je postigao najveći uspeh u 78-godišnjoj istoriji pančevačke atletike - rekao je Mihalov trener Ljupčo Cvetkoski.

Prema njegovim rečima, Mihal Šulja je i pred samo takmičenje bio u krugu favorita jer je visoko rangiran na svetskim rang listama.

- Međutim, sve to je trebalo dokazati na samom takmičenju u uslovima koji nimalo ne liče na naše klimatske uslove. Sama trka bila je izuzetno teška, vreme hladno, vetrovito sa velikom vlagom. Sve to je Mihal nadljudskim naporom savladao i ostvario istorijski plasman, ali i fantastičan rezultat vredan novog rekorda Srbije. Utisci se još uvek sležu, umor je veliki i mislim da niko od nas još uvek nije svestan koliko je značajan Mihalov poduhvat. Ako kažemo da je jedino Ivana Španović, prvakinja sveta u skoku udalj, ostvarila bolji plasman na svetskim prvenstvima ove godine, tek tada postaje jasna veličina ostvarenog rezultata - poručio je Cvetkoski sa Tajlanda.

Bonus video:

01:40

Beogradski maraton okupio više od 6.500 ljudi

(Espreso/Zdravo Pančevo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.