PRVI PUT SAM BILA NA MMA TURNIRU: Videla sam kako čoveku puca zglob i ŠIKNULA mi je KRV iz nosa, a BRUTALNOST je tek sledila! (FOTO)
Foto: Natalija Atanacković

Uzbuđenje koje se ne zaboravlja

PRVI PUT SAM BILA NA MMA TURNIRU: Videla sam kako čoveku puca zglob i ŠIKNULA mi je KRV iz nosa, a BRUTALNOST je tek sledila! (FOTO)

Mislite da ženama nije mesto na ovakvim događajima? Baš jeste!
Objavljeno: 19:55h

Ovu reportažu, odnosno priču, pišem kao neko ko nikada nije bio ni na kakvom borilačkom turniru (ne računam tuče po kraju, ono kao nisu official), znači ako ne računate "bacanje pogleda" na tv kad je nešto tako u pitanju - pojma nemam šta da očekujem.

Vrlo je bitno da napišem i da mene NIJE naterao urednik da idem da kao žensko izveštavam sa jednog ovakvog događaja, bila je ovo moja slobodna volja i moj kao "zdrav" razum. Mislila sam da će ovo biti fantastična prilika da se oprobam i kao fotograf jer sam do sada fotkala samo portrete, koncerte i realno neke dosadne stvari. Spakovali smo se u kola i pravac Novi Sad, turnir "Megdan".

foto: Natalija Atanacković

Naravno, nisam toliko pametna da znam sve detalje, imena, i slično, ali imala sam sjajnog "partnera u zločinu" koji trenira MMA i uputio me u sve detalje. Odmah na stepenicama Spensa, pozdravljamo se sa momkom koji je tu negde moje visine (ja sam relativno nežno, malo, krhko biće), miran, povučen, skoro pa da se čovek o njega ogreši na ulici.

foto: Natalija Atanacković

- E kad je tvoj meč?

- Ja sam prvi!

- Auuu, 'ajde neka je sa srećom!

ZVERINA IZ NBA POTVRDILA! Nastupam za reprezentaciju! (FOTO)

Rastajemo se i ja potpuno zbunjeno pitam:"Čekaj, on je borac?"

- Da i to jako kvalitetan... Videćeš!

Ok, ulazimo u veliku dvoranu, koja je bila prepuna ljudi. Na momente sam se osećala kao u nekom gotivnom razbijačkom filmu, ali ovo je stvarno. Adrenalin šiba na sve strane i svi sa nestrpljenjem očekuju prvu borbu.

foto: Natalija Atanacković

Verovali ili ne, ja sam imala tremu, znam da se onaj "mali" bori prvi, a kao upoznah momka, nekako mi beše žao. Marko Grucu je njegovo ime i moram priznati, oduševio me je! Borba je bila prepuna preokreta da u nekim trenucima nisam znala uopšte ko je bolji, ko koga bije, šta se ovde dešava. Čak je u jednom momentu čovek i visio naopačke!

Dobro, možda neki "iskusni" od vas koji ovo čitaju misle, "pa da, glupo žensko", sve ok. Podržavam! Elem, momak zbog koga sam "brinula" pobedio je stranca, inozemca i to gušenjem! Alal vera za Marka i njegov tim "Theogenesis fighting team".

Sad kad sam skontala kako ovo funkcioniše počinje i meni adrenalin da skače, malo po malo, mogu reći stidljivo ulazi na velika vrata.

foto: Natalija Atanacković

Sledeća borba Stefan Negučić (šapuće mi moj partner u zločinu, ovaj je naš), čisto da se ogradim iz novinarske perspektive da sam malo pristrasna, ali ovo je ionako moje viđenje MMA turnira, kome se ne sviđa, neka produži dalje - lepo sam vam rekla da sam se osilila. Elem, Stefan u borbi protiv Grka. Pa ljudi prvi put sam videla kako izgleda TKO, ili tehnički nokaut!

foto: Natalija Atanacković

Bez pristrasnosti zaista, dečko je došao, pokazao i otišao, bez pompe, bez suvišnog hvalisanja. Moj adrenalin još raste i sudaram se sa Đoletom Balaševićem - kakav paralelni svet, a nisam ništa ni uzela.

- Jel sledeći "opet neki naš?" - pitam ja već u elementu da i ja malo uđem u ring. Inače stidljivo sam fotkala iz prikrajka prvi i drugi meč, a sada sam se ohrabrila i bila sam tik uz ring. Da vidim ja sve detalje, svaki udarac, svaku bolnu grimasu. A verujte bilo ih je...

REPRIZA JEDNE OD NAJBOLJIH BORBI IKADA! Mirko Filipović izazvao Fedora, a ekspresno je stigao i odgovor! (FOTO)

foto: Natalija Atanacković

Dakle sledeći "naš" Marko Radaković, kao i prethodni borci i on dolazi iz kluba CDS (Car Dušan Silni) i taman što sam se zagrejala sa fotkanjem...pljas, kraj! Još jedan rutinski nokaut Marka, ubi onog Litvanca. brzinom svetlosti. Samim tim i malo fotki Marka, ali pobeda je tu!

foto: Natalija Atanacković

Bilo je tu i kako mi je rečeno K1 borbi, ali tu zaista ništa ne znam, pa hajde da ne pametujem ovog puta, ali obećavam da ću se bolje pripremiti sledeći put. Praštajte, žensko sam, ali brzo učim. Ono što želim da kažem jeste da su K1 borbe jako zanimljive iz fotografske perspektive, dosta pokreta, udaraca, deformisanih faca na sve strane.

NEVIĐENI HAOS U NOVOM SADU! Opšta tuča Srba i Crnogoraca u ringu, nije se znalo ko koga udara! (VIDEO)

Nećemo zaboraviti nikako i borbu Sava Lazića koji je pobedio odlukom sudija, ali sudeći po grimasama protivnika, sudije nisu imale težak zadatak, čovek je po fotkama delovao kao da je u agoniji.

foto: Natalija Atanacković

Ostalo je još malo do kraja, za pojas se borio Aleksandar Ilić protiv momka iz Rumunije i bilo je žustro. Po prvi put u životu videla sam svojim očima kako se lomi zglob na nozi. Rumun je Aleksandru slomio zglob i gledajući to pomalo zadivljeno, pomalo šokirano od jurnjave adrenaline krenula mi je i krv na nos! Ne šalim se, potpuno sam bila u elementu, kad krv već šiklja na sve strane, morala sam i ja da dam moj skromni doprinos turniru. Ako ste se zabrinuli, a realno znam da niste, sve je ok, patio je samo moj aparat. Da se vratim na priču, Aleksandar sa sve smrskanim zglobom nastavlja meč i pobeđuje. Bilo je tu i suza i smeha i mnogo bola, ali svaka čast.

foto: Natalija Atanacković

Stižemo i do dugo očekivane borbe večeri! Vaso Bakočević i Stefan Zvijer! Publika potpuno podeljena, za one koji znaju o čemu pričam, Vasa ili vole svim srcem ili ga istim intenzitetom mrze...Počinje neverovatna borba, makljali su se svega mi kao da im je poslednje u životu. Krv leti na sve strane, razmenjuju se udarci od kojih bi normalnim ljudima glava bila na drugom kraju Spensa, ali ne i njima.

foto: Natalija Atanacković

Izletali su iz ringa, padali preko stepenica, ali su kidali kao "zvijeri".

foto: Natalija Atanacković

U jednom trenutku meča, sudija je doneo pogrešnu odluku i nastao je opšti haos, publika, članovi tima i sami borci pobiše se u ringu, onako kolektivno! Pa zamislite već koliko me je adrenalin išibao, ali morala sam da ostanem i fotkam, bilo je jače od mene, pa ako me baš strefi neka pesnica, suđeno je! Nije naravno, sve je bilo od kontrolom i makljaža je brzo zaustavljena, a sudijskom odlukom pobednik meča bio je Vaso Bakočević!

foto: Natalija Atanacković

Već je uveliko prošla ponoć, a meni se nimalo nije spavalo, sela sam u kola i vozila kao da sam tu bila samo 5 minuta. Nisu me ruke bolele od pravljenja 1.000 fotki, bila sam apsolutno oduševljena. I da, ići ću opet, prvom prilikom. I svakome bih preporučila da ako nikada nije gledao MMA, neka ide, neće pogrešiti nikako. Ako mislite da su momci surovi i slično, odavno nisam upoznala tako fine ljude, mirne i suptilne. Sigurna sam da ste sigurniji 100 puta na ovakvim događajima nego u bilo kom beogradskom nafuranom kafiću. Šaljite decu na borilačke veštine, napravite od njih ljude koji poštuju druge, a snagu koriste u ringu gde joj je i mesto.

BONUS VIDEO: Šetalica i transparenti Grobara na 154. Večitom derbiju

(Natalija Atanacković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.