PARTIZAN RASPUSTIO TIM: Mijailović saopštio ŠOKANTNE vesti!
Navijači Partizana, Foto: Starsport©

Radikalan potez

PARTIZAN RASPUSTIO TIM: Mijailović saopštio ŠOKANTNE vesti!

Predsednik crno-belih rastužio navijače

Objavljeno: 20:54h

Partizan je bio primoran da povuče radikalan potez.

Crno-beli su morali da odustanu od takmičenja i rasformiraju tim u jednoj od najpopularnijih igrica, CS2.

Ovu odluku saopštio je predsednik kluba Jovan Mijailović u opširnoj objavi na Tviter profilu.

- Pre svega, video sam dosta komentara i pitanja koja mogu biti zbunjujuća za mnoge. Partizan nije i za sada nikada ne može biti nikakav biznis. Bilo kakva investicija u njega je nepovratna i neprofitabilna zbog zakona o sportu u Srbiji koji zabranjuje svih klubovima Partizana i Crvene zvezde da budu privatizovani. Što dalje znači da ne postoji vlasnik deonica kluba i na samom kraju to znači da vaša investicija u Partizanu nikada ne može biti isplaćena investitoru ili investitorima - napisao je na početku Mijailović, pa dodao:

- Ovakav zakon Partizan ograničava na finansiranje iz samo dva načina, a to su sponzori i donacije. Postojalo bi još par načina kao što su ticketing, tv prava, merch i slično ali zbog specifičnosti esports industrije, odsečeni ste od njih. Praktično, momenta kada ostanete bez sponzora ili donacija, jasno vam je u kakvoj se situaciji nalazite. Jako je bitno napomenuti, da se u ovom momentu ogroman deo svetskih esports organizacija finansira većinski od prodaje deonica svojih kompanija.

Mijailović je otkrio da je esports klub Partizan od 2017. do 2022. godine bio ugašen klub.

- Čvrsto sam ubeđen da bi još uvek takva situacija bila da nisam imao ličnu želju da posvetim svoje lično vreme i finansije tom klubu. No, ukoliko postoji bilo ko sa jačom željom ili boljim mogućnostima od mene, vrata Partizan Esports-a su mu širom otvorena. Od prvog dana poslovanja i vođenja kluba, istinski sam dao sve od sebe, i taj odnos se ni dan danas nije promenio. Dosta komentara je upućeno takođe na račun Partizana u kontekstu kao da smo jedini problem balkanskog kantera, zaboravljajući da praktično svaka organizacija koja je pokušala da se takmiči u ovom naslovu kod nas, praktično više ne postoji. Pa čak i one koje su mogle da se finansiraju od investirora.

Finansije su jedini razlog zbog kojeg se donela ova nepopularna odluka.

- CS2 roster smo potpisali pre tri meseca u želji da ih zadržimo na duže staze i uložimo u ekipu mladih momaka. Nažalost, pre par dana smo dobili povratne odgovore od praktično svakog trenutnog sponzora da ih ne interesuje više investicija u esports, dok novi koji su nam obećavali mnogo toga, ipak su odlučili da se povuku - otkrio je on i dodao:

- Zbog toga što sam poslednjih godinu dana preveo idući od firme do firme, od kancelarije do kancelarije objašnjavajući pre svega šta je esports i zašto treba da ulože. Kada sam shvatio da finansija definitivno neće biti u skorije vreme, odlučio sam da je mnogo poštenije da ekipi raskinemo ugovore, po načinu kako je to definisano u našim ugovorima, nego da im kasnimo sa platama i da ih mučimo na taj način mesecima. Ekipa je isplaćena za period koji je provela u Partizanu i smatram da niko nije prevaren. Jednostavno smo želeli da se takmičimo, a to u ovom momentu nije moguće.

Mijailović je na kraju istakao da je u ovom trenutku fokus crno-belih na stvaranju načina prihoda za klub van spoznora.

- Jedan od tih načina jeste izdavanje našeg bootcampa u koji sam uložio mnogo svog novca, kako bismo klubu otvorili tu vrstu prihoda. Za sada smo imali par izdavanja, ali kao i za sve i za to je potrebno vremena. Drugi način su članske karte koje najvernijim navijačima dozvoljavaju da za jako mali mesečni trošak imaju pristup mnogim eksluzvnim stvarima u vezi samog kluba. Očekujemo ovu kampanju spremnu sredinom naredne godine - kazao je prvi čovek esports sekcije kluba iz Humske, pa otkrio:

- Treći način je bolja aktivacija našeg online shopa, van dresa spremili smo još par modela odeće koje ćemo uskoro dodati u sam shop. Ukoliko bilo ko od vas ima neku ideju koju smo propustili ili zaboravili, osećajte se slobodno da mi predložite. CS kao jako skup esports iziskuje od nas da budemo spremni na rizike, koje u ovom momentu ne možemo da priuštimo, ali kada klub stabilizujemo načinima prihoda koje sam spemenuo i kada se situacija sa sponzorima popravi, tek tada možemo očekivati ponovni povratak u kanter vode - dodao je na kraju Jovan Mijailović.

Bonus video:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.