KO ŠTA RADI, FEDERER HVALI NADALA: "On je kao tigar u kavezu kada je na terenu!"
Federer je pohvalno pričao o svom velikom rivalu, Foto: EPA/Andy Rain

velike reči

KO ŠTA RADI, FEDERER HVALI NADALA: "On je kao tigar u kavezu kada je na terenu!"

Federer je pohvalno pričao o svom velikom rivalu

Objavljeno:

Iako Rafael Nadal trenutno ne igra, njegovo ime i dalje dominira svetom tenisa. Razlog za to nije samo potencijalni povratak na teren sledeće sezone, iako tačan datum povratka još uvek nije poznat.

Interesantno je primetiti da se Nadal na poslednjem ATP rangiranju nalazi na 243. mestu sa svega 255 poena, što znači da će imati izazovan zadatak kako bi se brzo vratio u vrhunski teniski vrh.

Nedavno je Rodžer Federer, Nadalov veliki rival, govorio o Nadalu u "ATP tenis radiju podkastu" i poredio njih dvojicu na terenu, pokušavajući da razjasni koliko se zapravo razlikuju. Federer je nedavno u Šangaju dobio priznanje "Ikona sporta," što dodatno naglašava njihovu izvanrednu karijeru i uticaj na tenis.

"Ne poznajem Rafu dovoljno van terena, ali meni deluje kao tigar u kavezu kad god ga vidim na terenu. Ja se osećam veoma opušteno kako van terena tako i na njemu. On ima neverovatan intenzitet, uvek se zagreva, trčkara okolo i uvek ima mnogo toga da uradi, priprema se, kao da mu je meč uvek u glavi", kaže Rodžer.

Iako priznaje da imaju mnogo više sličnosti neko što to izgleda na prvi pogled, njihov pristup na terenu se razlikuje.

"Ne znam da li smo takve suprotnosti kao što kažu. Ali da, u nekoj meri, sa sam smireniji i opušteniji, dok je on, naročito kada je u toku turnir, nekako intenzivniji", dodao je Rodžer.

Zato je kaže, jako bitno znati kako da se smanji stres koji donose velika takmičenja.

"Siguran sam da kada se sve završi, svaki igrač nađe načina da se opusti, jer ako to ne radite, ne možete da ostanete na Turu. To je naporno i morate da nađete način da se opustite", zaključio je Federer.

Bonus video:

15:17

ĐOKOVIĆ POKORIO AMERIKU: Novak se osvetio Medvedevu u finalu Ju Es opena i osvojio 24. grend slem titulu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.