TAKO JE BRE: Srbija je na Olimpijskim igrama!
Odbojkašice Srbije, Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

bravo

TAKO JE BRE: Srbija je na Olimpijskim igrama!

Naše odbojkašice su uspele da se plasiraju i boriće se za zlato u Parizu

Objavljeno: 15:37h

Odbojkašice Srbije plasirale su se na Olimpijske igre u Parizu sledeće godine!

Ekipa Đovana Gvidetija je i pre poslednjeg kola zauzela jedno od dva mesta kvalifikacione grupe koja se održava u kineskom gradu Ningbou.

Posle pobede naših igračica protiv Holandije (3:0) već smo se stavili na korak od obezbeđivanja "vize" za francusku prestonicu, ka kojoj nas je dodatno pogurala Dominikanska Republika.

Tijana Bošković, Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Odbojka
foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Karipska selekcija je trebalo da pobedi Kinu sa 3:0 ili 3:1 kako bi Srbija i zvanično osigurala mesto i pred poslednji duel sa azijskom selekcijom u nedelju (13.30).

Odbojkašice Dominikane su upravo to i uradile i u četiri seta bile bolje od domaćina (3:1). Po setovima je bilo 25:23, 21:25, 25:14, 25:14.

Time su postale 32. član olimpijskog tima Srbije, koji će našu zemlju predstavljati u Parizu. Tamo će trostruke evropske i dvostruke svetske šampionke imati priliku da stignu do zlatne medalje koja im fali nakon što su u Riju 2016. godine osvojile srebrno odličje, a pet godina kasnije u Tokiju i bronzu.

Podsetimo, odbojkaši su u subotu otputovali u Tokio gde će i sami učestvovati u kvalifikacionom turniru od 30. septembra do 8. oktobra.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

00:29

Atmosfera na meču Ferencvaroš - Čukarički

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.