KOLAKOVIĆ NE OČAJAVA: Zadovoljan sam, sjajan meč!
Igor Kolaković, Foto: EPA/Lukasz Gagulski

kapa dole

KOLAKOVIĆ NE OČAJAVA: Zadovoljan sam, sjajan meč!

Selektor Srbije Igor Kolaković oglasio se posle eliminacije sa Evropskog prvenstva u Italiji

Objavljeno:

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je večeras da je njegova ekipa, i pored poraza u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, odigrala sjajnu utakmicu protiv Poljske.

- Mislim da je bila sjajna borba. Videli smo, naročito u prvom i trećem setu u tim egal situacijama koliko je bilo napeto. Mislim da smo odigrali jedan sjajan meč sa puno grešaka ali i sa puno dobrih stvari - rekao je Kolaković.

Odbojkaška reprezentacija Srbije, Odbojkaška reprezentacija Poljske, Evropsko prvenstvo u odbojci
foto: Nicola Mastronardi/IPA Sport / i / IPA / Profimedia

Odbojkaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su večeras u Bariju izgubili od Poljske sa 3:1, po setovima 26:28, 25:15, 36:34 i 25:17, posle 130 minuta igre.

- Nedostajalo je možda i iskustvo u tom trećem setu, ali sam stvarno srećan što smo i sa ovakvim sastavom pružili dostojan otpor Poljskoj koja je prva na svetskoj rang-listi i što smo pokazali da nismo baš daleko od kvaliteta koji nam treba da se upustimo u borbu za pobedu protiv Poljaka - rekao je Kolaković.

Pred Srbijom je sada kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu.

- Utakmica protiv Poljske je, i pored poraza, pokazala da nismo daleko od tih ekipa s kojima ćemo igrati u Japanu, mislim na Japan, SAD i Sloveniju... U Japan idemo sa ovom borbenošću i optimizmom da se plasiramo na Igre sa tog turnira, da iskoristimo tu prvu šansu.

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.