IVANA VULETA NAJAVILA KRAJ KARIJERE! Evo kada se OPRAŠTA svetska šampionka (FOTO)
ivana Vuleta sa zlatnom medaljom sa Svetskog prvenstva u skoku udalj u Budimpešti, Foto: Antonin THUILLIER / AFP / Profimedia

"zaokružila SAM jednu priču"

IVANA VULETA NAJAVILA KRAJ KARIJERE! Evo kada se OPRAŠTA svetska šampionka (FOTO)

Najbolja srpska atletičarka otkrila gde će biti njen "poslednji pozdrav"

Objavljeno: 12:49h

Ivana Vuleta, svetska šampionka u skoku udalj stigla je u Srbiju i u svom obraćanju najavila kraj bogate karijere!

- Pa, u principu... Ja se nisam na kraju nisam zahvalila na podršci tog dana i tokom tog vikenda i tokom cele ove godine, nije bilo prilike, a i čekala sam da malo uživam u ovome što smo uradili da bih nešto rekla. Ono što smatram da je bitno, jeste da ono što radim na stazi i ono što postižem, sa najmlađima i mlađima koji dolaze, da dam primer i da ih ohrabrim i da nijedan san nije dovoljno velik i da ne postoji stvar koju ne mogu da iznesu i da ne postoji nešto što ne može da se desi nešto u šta veruju. To je moja dužnost, ja sam doživela, mnogo je loših dana u godini nego što je dobrih, ali kad se jedna desi, anulira sve loše i nekako, ne prestajem da ponavljam koliko je važno da svako ostane skoncentrisan na svoj posao, da svako radi svoj deo posao, da sportista treba da bude sportista i da treba da se skoncetriše i da sve ono što radi, da radi na najbolji mogući način. Svi imamo svoje vreme, svoje načine na koje se nosimo s dobrim i lošim, mislim da ljudi koji vode ovi atletičari i da sve ono što se smeši, za njih, mislim da je primarni cilj da ih pustimo, među njima su jako mlada deca i deca treba da ostanu deca i ne treba da se nameće pritisak, ja sam dokaz da u prvom momentu kada se desi ta jedna medalja, da sve ono što sledi postaje obaveza. Treba da ih pustimo, treba neke stvari sami da dožive i da nauče, kako da se s tim nosi i da je nepotrebno najavljivati njihov uspeh i da svako ko gleda sport vidi da su potencijal i nekako mislim da sam ta koja treba da napominje da ne treba da se stvara pritisak - rekla je Vuleta.

Slavlje Ivane Vulete u Budimpešti
Slavlje Ivane Vulete u Budimpeštifoto: Starsport

Najbolja srpska atletičarka istakla je da će Olimpijske igre u Parizu naredne godine biti njen "poslednji pozdrav."

- Ni od trenera, ni od klubova, od saveza najviše, svako treba da se skoncentriše na kraju da se obezbede uslovi, ali da budu rasterećeni, jer pod pritiskom je besmisleno raditi išta. Ja sam prva, ja sam u sportu jer radim isključivo svoje ambicije a ne tuđe, sve dok budu svesni da oživljavaju svoje ciljeve i snove, uradiće mnogo više nego da im se nešto nametne kao moranje, kao prioritet ako oni to ne doživljavaju. Ja sam na medalju ponosna, jer je stigla u pravom trenutku, način na koji sam je osvojila, doživela, mislim da bi bilo besmisleno da sam je osvojila pre šest ili sedam godina, nebitno. Jednostavno na takav način, pričam o mojim godinama, mislim da su moje godine, moja prednost i jednostavno to iskustvo koje imam ne može da se meri ni sa čim i to će do kraja moje karijere biti moje najveće oružje. Eto, ja sam s ovim zaokružila jednu priču, za dalje jedina stvar koja ostaje jeste taj Pariz i on je upitan samo ako ne budem zdrava, a u Pariz ići ću s istim ambicijama, jer to je jedina medalja koja ostaje da upotpuni kolekciju i eto, moj poslednji pozdrav. Hvala za sve ovo i bilo je prelepo - zaključila je Vuleta.

Bonus video:

01:04

Ivana Vuleta posle osvajanja medalje

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.