EVROPSKO PRVENSTVO POČELO NA NAJBOLJI MOGUĆI NAČIN: Maja Ognjenović zadovoljna, ali je čudi jedna stvar!
Maja Ognjenović, Foto: Starsport©

ISKRENA IZJAVA

EVROPSKO PRVENSTVO POČELO NA NAJBOLJI MOGUĆI NAČIN: Maja Ognjenović zadovoljna, ali je čudi jedna stvar!

Odigrale su odbojkašice Srbije dovoljno dobro da se pobeda na otvaranju kontinentalnog takmičenja nijednog trenutka ne dovede u pitanje

Objavljeno: 20:30h

Prošle godine je napravila reprezentativnu pauzu, a sada je ponovo tu. Nasmejana, sa kapitenskom trakom ispod broja, Maja Ognjenović je započela učešće na devetom Evropskom prvenstvu (debitovala 2005. godine).

Počelo je onako kako je i želela - maksimalnom pobedom protiv Ukrajine. Odigrale su odbojkašice Srbije dovoljno dobro da se pobeda na otvaranju kontinentalnog takmičenja nijednog trenutka ne dovede u pitanje.

- Moram da priznam da te prve utakmice na šampionatima uvek izgledaju mrvicu drugačije od onoga što mi zamislimo i želimo, zato što pretpostavljam da tu utiče više faktora. Prisutno je i uzbuđenje, treba da se oseti teren, tu je i prevelika želja da sve bude kako treba... Možda je mrvicu sporije sve bilo danas nego što će biti na narednim utakmica. Ali, dobro, kao što ste rekli - nije se pobeda dovodila u pitanje - ispričala je novinarima Maja Ognjenović.

Maja Ognjenović
foto: Starsport©

Prva dva meča za Srbiju će biti zagrevanje, a onda se protiv Poljske očekuje najteži ispit.

- Znači nam da idu prvo mečevi sa Ukrajinom i Slovenijom, na kojima ćemo mi koristiti šansu da se uigramo, da našu igru dovedemo do željenog nivoa za ovu fazu takmičenja. Više puta smo pričali o grupi, ta utakmica sa Poljskom je svakako ključna, ali opet i ona poslednja protiv Belgije. Sutra ćemo imati vremena da uradimo teretanu i trening, malo i da se odmorimo, a onda u nedelju protiv Slovenije da probamo da izgledamo bolje što je bilo danas.

U zvaničnoj statistici na sajtu CEV-a piše da je na meču bilo 207 navijača, ali to je tačno samo ako su sabrali sve igračice, štabove, radnike u dvorani... Na tribinama je bilo manje od 100 ljudi.

- Očekivale smo više. Prokomentarisale smo čim je utakmica krenula. Ispada da je neminovnost kada se igraju utakmice u zemljama i gradovima, koji nisu toliko odbojkaški, kada ne igra domaćin... Volela bih da bude veći, sigurna sam da ima naših ljudi. Možda je bio i nezgodan termin ovaj u petak u pet. Volela bih da bude više, jer je drugačije onda za igru - zaključila je kapiten Srbije Maja Ognjenović.

BONUS VIDEO:

01:20

HUMANITARNI TURNIR NA MAGLIĆU: Odbojka na pesku za Stefana! VIDEO

(Espreso/Mocart Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.