STRAŠAN DERBI SRBIJE I CRNE GORE: "Delfini" od 0:5 do penala i velikog trijumfa u borbi za DRAGOCENO drugo mesto!
Strahinja Rašović, Foto: EPA/Franck Robichon

bravo!

STRAŠAN DERBI SRBIJE I CRNE GORE: "Delfini" od 0:5 do penala i velikog trijumfa u borbi za DRAGOCENO drugo mesto!

U osmini finala Srbija će skoro izvesno igrati protiv domaćina

Objavljeno: 07:32h

Vaterpolisti Srbije su ostvarili vrlo važnu pobedu u poslednjem, 3. kolu grupe D na Svetskom prvenstvu u japanskoj Fukuoki.

Izabranici Uroša Stevanovića su posle penala sa 17:15 (3:6, 4:2, 2:3, 4:2, 4:2) savladali Crnu Goru u borbi za drugo mesto koje u osmini finala vodi na trećeplasiranog iz grupe C.

To bi trebalo da bude domaćin Japan, osim ako od 12 časova ne pobedi Hrvatsku, što bi, ruku na srce, moglo da se dogodi samo ako "Barakude" to dozvole.

S obzirom da Hrvati nisu imali baš sreće sa štelovanjem u prošlosti, za očekivati je da ipak rutinski savladaju Japance i zauzmu drugo mesto u ovoj grupi i u osmini finala igraju sa Crnogorcima.

Srbiju je sa pet golova predvodio Đorđe Vučinić koji je najavio veliku borbu, dok je tri postigao Nikola Jakšić, a golman Vladimir Mišović zabeležio sedam odbrana.

Srbija – Crna Gora 17:15 (3:6, 4:2, 2:3, 4:2- 4:2) Bazen Marina Mesi. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Spiritosanto (SAD). Igrač više: Srbija 8 (6), Crna Gora 11 (5).

SRBIJA: Mišović, Radulović 1, Rašović 1, Ranđelović 1, Lazić, Milojević, Drašović 1, Jakšić 3, Janković, Ubović 1, Vučinić 5, Martinović, Mitrović. Savezni selektor: Stevanović.

CRNA GORA: Andrić, Mačić 1, Perković, Averka 2, Čučković 1, Popadić, Vidović, Đ.Radović 1, Ukropina 2, Spaić, Matković 3, V.Radović 2, Tešanović. Savezni selektor: Gojković.

Strelci iz peteraca: Drašović, Radulović, Vučinić i Jakšić za Srbiju, Perković i V.Radović za Crnu Goru.

"Delfini" su vrlo loše počeli meč i našli se u zaostatku 0:5! Ipak, do kraja prve četvrtine uspeli su da smanje na pristojnih 3:6.

Pogodio je Jakšić za minus dva na startu drugog kvartala, ali su "Ajkule" serijom od dva pogotka naterale Stevanovića da po drugi put od početka duela zameni golmana. Između stativa do kraja meča stajao je Mišović, što se ispostavilo presudnim.

Ipak, naš tim loše otvara i drugo poluvreme, pa Crnogorci opet "beže", ovaj put na 10:7.

Ponovo Vučinić vraća Srbiju u život sa dva gola, da bi rival odbio i ovaj nalet te golom Matkovića ušao u poslednji kvartal sa 11:9.

Strahinja Rašović pogađa za 10:11, Perković "šraubom" vraća na +2, a potom Radomir Drašović trese mrežu za 11:12.

Radomir Drašović
Radomir Drašovićfoto: Starsport©

Konačno, četiri minuta pre kraja meča, Sava Ranđelović pogađa za izjednačenje, neposredno nakon što su sudije, uprkos pregledanju VAR snimka, propustile da kazne udarac laktom u lice koji je pretrpeo.

Ovaj gol je potpuno preokrenuo situaciju u bazenu, Mišović zaustavlja napade Crne Gore, da bi minut pre kraja Marko Radulović doneo potpuni preokret "Delfinima" - 13:12.

Marko Radulović
Marko Radulovićfoto: EPA/Franck Robichon

Međutim, 19 sekundi pre kraja Ukropina sjajnim udarcem spasava Crnu Goru i donosi peterce.

Peterce je branio Branislav Mitrović. Udarac Đura Radovića je završio na prečki u drugoj seriji, u četvrtoj je najstariji srpski igrač glavom zaustavio udarac Matkovića. Na srpskoj strani su nepogrešivi bili Drašović, Radulović, Vučinić i Jakšić.

Bonus video:

00:11

Novak Đoković se sprema za izlazak na teren

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.