"HTEO SAM DA GA UBIJEM!" Poludeli Tajson je na VIDOVDAN pre 26 godina odgrizao parče UHA Holifildu! (VIDEO)
Majk Tajson odgriza parče uha Ivanderu Holifildu, Foto: Printsrkin

na današnji dan

"HTEO SAM DA GA UBIJEM!" Poludeli Tajson je na VIDOVDAN pre 26 godina odgrizao parče UHA Holifildu! (VIDEO)

Krvavi Holifild nije mogao da veruje i skakao je po ringu

Objavljeno: 09:12h

Majk Tajson je i dan-danas sinonim za snagu i bokser pod čijim naletom silnih udaraca se podrazumevao nokaut. Kada bi ljudi trebalo da imenuju nekog slavnog boksera, rekli bi verovatno "Majk Tajson" ili "Muhamed Ali".

Iako jeste bio vrhunski "pugilista", Tajsonovoj popularnosti su dosta doprineli incidenti van ringa (naročito jedan u njemu), kao i činjenica da mu je agent bio čuveni Don King, koji ga je sve vreme potkradao i zbog kog je "Gvozdeni Majk" završio u bankrotu.

Ali eksperti su znali da Tajson nije nepobediv, a najbolje je to u odličnom dokumentarcu ESPN-a "Jureći Tajsona" opisao trener Ivandera Holifilda, Pol Duvil, rekavši da Tajson zaista lako i brzo finišira slabije rivale, ali da kada naiđe na krupnog ali i brzog i jakog udarača koji može da podnese njegove udarce, poput njegovog učenika Holifilda, meč može da se oduži i otkrije sve Majkove slabosti.

Majk Tajson, Ivander Holifild
foto: Profimedia

Holifild i Tajson su imali dve legendarne borbe. Najpre je Ivander 1996. iako potcenjivan od stručnjaka i samog Tajsona uoči borbe, izdržao njegov početni nalet, u potpunosti ga neutralisao, držao na distanci svojim dužim rukama i postepeno umarao i nadjačao. Baš kako je Ivanderov trener najavljivao.

Besni Majk je najavljivao revanš i on se desio 28. juna 1997, na Vidovdan.

Ali kada je sve ponovo išlo po istom receptu, frustrirani Tajson je odgrizao parče uha Holifildu! Posle kraćeg prekida, meč je ipak nastavljen, a Tajson je još jednom pokušao isto, dok krvavi Holifild nije mogao da veruje i skako je po ringu.

Skandalozni potez je potpuno obeležio borbu koju je, naravno, odlukom sudija dobio Holifild.

Poslednji pokušaj Tajsona da prigrabi prestižne pojaseve prošao je još neslavnije jer ga je Lenoks Luis 2002. prosto prebio i nokautirao u osmoj rundi.

"Dinamit Majk" je bio silovit protiv mnogih, ali protiv ovakvih giganata prosto nije imao šanse.

A kada su 2021. godine Holfild (tada 58 godina) i Tajson (54) ponovo počeli da treniraju povela se priča o njihovoj trećoj rundi i ona je odmah privukla mnogo pažnje. Iako prilično stari, milioni su ih očigledno privukli da još jednom ukrste rukavice...

Od borbe ipak nije bilo ništa, a na pitanje, da li bi ponovo odgrizao rivalu uvo, Tajson se premišljao a onda rekao da nije hteo da se zaustavi na tome.

- Ne, ne bih... Mada bih i mogao. Ako bi zaslužio da bude ugrizen, onda bih ga ugrizao. Ja sam u tom momentu hteo da ga ubijem, ali sam ga ugrizao. Bio sam besan, jer je bio bolji, jer mi je zadavao udarce u glavu, svuda... Ja sam takav, ne dam nikome da mi uzme slavu - rekao je "Gvozdeni Majk".

Tajson se bankrota spasao uzgajanjem i prodajom proizvoda od marihuane.

Bonus video:

00:09

Snežana Borjan u toplesu na parapetu u čudnoj pozi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.