SORO ODGOVORIO JELENIĆU: "Favorizuješ svoj klub - Partizan, Zvezda i Radnički ne plaćaju igrače!"
Slobodan Soro, Foto: Starsport

srpski vaterpolo u krizi

SORO ODGOVORIO JELENIĆU: "Favorizuješ svoj klub - Partizan, Zvezda i Radnički ne plaćaju igrače!"

Soro tvrdi da je VK Novi Beograd pomogao Jakšiću u saniranju povrede

Objavljeno: 14:25h

Direktor vaterpolo kluba Novi Beograd Slobodan Soro saopštio je da očekuje od predsednika Vaterpolo saveza Srbije (VŠ) Viktora Jelenića da ima iste aršine prema svim klubovima.

Jelenić je ranije prokomentarisao nedavno izbacivanje Dušana Mandića i Nikole Jakšića iz prvog tima Novog Beograda, rekavši da Savez ne može da se meša u odnos kluba i igrača.

- Nije u redu da se sa dva najbolja igrača na svetu, dvostruka olimpijska pobednika, momaka koji treba da budu nosioci nove reprezentacije, tako nešto radi - naveo je, između ostalog, Jelenić.

Soro je istakao da Novi Beograd nema šta da krije.

- Razumemo brigu predsednika Jelenića za igrace Mandića i Jakšića kao što smo svesni da sve što se dešavalo može da utiče na rezultate naše reprezentacije i taj deo odgovornosti prihvatamo, ali isto tako ne razumemo zašto se ne oglašava i po pitanju drugih igrača koji su se našli u daleko goroj situaciji. Ne komentariše momenat kada su dvojica reprezentativaca, Vico i Radulović, završili sezonu početkom januara. Za njih je tada završena sezona, bili su prepušteni sami sebi, jer ih je upravo sadašnji selektor, a njihov trener u Radničkom, Uroš Stevanović, izbacio iz ekipe u sred sezone. Nikakvog komentara iz Saveza nije bilo. Podsetio bih da je samo malo više od godinu dana pre toga Radulović bio proglašen za najboljeg mladog vaterpolistu na svetu posle osvajanja zlatne medalje u Pragu. Naš klub je bio taj koji mu je u tom momentu otvorio vrata i omogućio mu sve potrebne uslove za dalji normalan rad - naveo je Soro.

Slobodan Soro
foto: VK Novi Beograd

Nekadašnji golman reprezentacije Srbije tvrdi da Lukić i Dobožanov nisu na spisku selektora Stevanovića posle odluke da pređu u Novi Beograd.

- Zašto Jelenić nije našao za shodno da se oglasi po pitanju finansijske situacije u Radničkom iz Kragujevca i u Crvenoj zvezdi? Iz nekog razloga praksa neplaćanja igrača se na žalost vratila u naš sport i postaje ponovo normalnost. Crvena zvezda već tradiciono na pola sezone raspušta tim i daje mogućnost svima da idu gde žele znajući da je to na polusezoni skoro nemoguće. Partizan se sa druge strane grčevito bori da izađe iz mraka u kom se nalazi već godinama, ali im je račun i dalje u blokadi i dugovanja prema bivšim igračima su i dalje neizmirena. Radnički ove godine nije isplatio nijednu platu svojim igračima i mnoge i sada uslovljava da se odreknu dugovanja da bi im dao ispisnice. Nijednu reč o tome nismo čuli od Jelenića iako su egzistencije svih tih igrača i njihovih porodica ugrožene, jer čitave godine ne dobijaju svoj obećan novac - tvrdi Soro i dodaje da Novi Beograd nema nijedno dugovanje i sve svoje obaveze redovno izmiruje.

Viktor Jelenić
foto: Nemanja Nikolić

Direktor Novog Beograda navodi da je Crvena zvezda četiri godine zaredom bila domaćin finalnog turnira Kupa Srbije.

- Jelenić favorizuje svoj klub i pravi loš imidž VŠ koji jednako pripada svim klubovima i gde bi svi trebalo da budu ravnopravni. Više puta smo pitali, na koji način može da se bude domaćin Kupa Srbije i uvek smo dobijali isti odgovor od Jelenića: 'Nije tvoje to da pitaš, o tome ja odlučujem' - tvrdi Soro.

On je naveo da je VK Novi Beograd pomogao Jakšiću u saniranju povrede.

- Kada se pojavila nova povreda ramena, direktno povezana sa prethodnom povredom lakta, Savez nije želeo da snosi ništa od troškova lečenja. Sve je prebačeno na naš klub, a isti slučaj je bio posle nove povrede u decembru. Što se tiče visine obeštećenja koje traži naš klub neka se malo raspita kolika su bile uplate prilikom prelaska Filipovića i Mandića iz Partizana u Pro Reko. Verujem da on to sve zna, ali očigledno sa lošom krajnjom namerom daje sebi za pravo da daje paušalne ocene i neumesna poređenja - rekao je Soro. On je istakao da se Novi Beograd trudi da postavi nove standarde u vaterpolu.

Nikola Jakšić
Nikola Jakšićfoto: Starsport©

- Neke stvari možda nisu popularne i javno prihvaćene, ali mi verujemo da su za dobro kako našeg kluba, tako i naše reprezentacije na duže staze. Za kraj bih podsetio da je naša reprezentacija trenutno peta na svetu i sedma u Evropi i da posle 1996. ponovo igramo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Tada je to bilo zbog sankcija koje su nas sklonile sa međunarodne scene, a sada zbog rezultata sa poslednjeg prvenstva - naglasio je Soro i dodao da Novi Beograd "danas brani čast srpskog vaterpola sa jedinim ozbiljnim rezultatima".

- Od toga odustati neće bez obzira na sve opstrukcije koje imamo od strane ljudi koji rukovode našim Savezom. Vaterpolo je sport veći od svih nas, pa i od predsednika Jelenića - zaključio je Soro.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.