Trenirali pod bombama, udisali uranijum, uši im parale sirene i detonacije, od reči NATO hvata ih jeza - ONI SU SRPSKI DIVOVI! (FOTO)
Foto: Pinrtscreen, AP, Reuters

Sportisti - deca nato agresije

Trenirali pod bombama, udisali uranijum, uši im parale sirene i detonacije, od reči NATO hvata ih jeza - ONI SU SRPSKI DIVOVI! (FOTO)

Ko zna, možda je u tom osiromašenom uranijumu bilo nečega što je prijalo tim tada nejakim plućima i doprinelo napretku, rastu, jačanju i još višem razvitku prirodnog talenta za sport sa kojim je, pa gotovo, svako drugo dete na ovom podneblju rođeno
Objavljeno:

Rođeni u zla i nesretna vremena ili odrastali u još gorim, a onda se domogli svetskih visina i pronosili slavu Srbije i pokazivali čitavoj planeti da u toj maloj zemlji na brdovitom Balkani ne rastu divlji ljudi, koljači, zločinci ili kako god nas nazivali u svetu u ta vremena.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Da ovo je priča o deci rođenoj tokom tih užasnih 90-tih godina, kada je naša zemlja prolazila kroz jedan od najmračnijih perioda u svojoj istoriji, a onda živeli, odrastali, trenirali i provodili detinjstvo krijući se od NATO bombi kojima su nas zasipali.

foto: Filip Plavčić / Beta / Profimedia / Printscreen Youtube

I onda nekoliko ili desetak, petnaest godina kasnije uzdigli su se do nebeskih visina, u čemu drugom, nego u sportu, jedinoj sferi života na koju je svaki Srbin u svakom trenutku mogao da bude ponosan i da se diči pripadnošću naciji koja ima svetske, evropske i olimpijske šampione i osvajače medalja i to ne u jednoj nego u brojnim disciplinama koje se iz godine i godinu samo širile.

A post shared by Vladimir Lucic (@luccalucce) on

Ko zna, možda je u tom osiromašenom uranijumu bilo nečega što je prijalo tim tada nejakim plućima i doprinelo napretku, rastu, jačanju i još višem razvitku prirodnog talenta za sport sa kojim je pa gotovo svako drugo dete na ovom podneblju rođeno.

foto: Printscreen Youtube, Ilustracija/Espreso.co.rs

Ovo je priča upravo o njima, danas najvećim zvezdama srpskog sporta koje su bile jedva deca kada su sirene za vazdušnu opasnost parale uši, a detonacije od NATO bombi pre 18 godina ih budile iz mirnog dečjeg sna i terale da gledaju u strahu pretrnule i unezverene roditelje, rođake, prijatelje i drugare.

A post shared by Uros Lukovic #55 (@uroslukovic) on

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.