VELIKA BURA: Najbolje srpske sudije NE ŽELE da sude Partizanov finalni meč!
Grobari, Foto: Starsport©

DRAMA

VELIKA BURA: Najbolje srpske sudije NE ŽELE da sude Partizanov finalni meč!

Naredni duel na programu je u sredu, a domaćin će biti crno-beli na SC Voždovac na Banjici

Objavljeno:

Rukometno finale Arkus lige između Vojvodine i Partizana donelo je veliku buru.

Na prvom meču u Novom Sadu došlo je do tuče između igrača dva tima, a na kraju je posle produžetaka slavila domaća ekipa, pa u finalnoj seriji vodi rezultatom 1:0 (igra se na dve dobijene).

Naredni duel na programu je u sredu, a domaćin će biti crno-beli na SC Voždovac na Banjici.

Za glavne arbitre drugog meča finala odabran je najbolji sudijski par Stojković-Nikolić, ali je ovaj dvojac odbio da deli pravdu na ovom meču.

Njima je danas u 08:45 poslat dopis (s pogrešnim podatkom o delegiranju za prvi, a ne drugi meč finala) i dat im je rok da se izjasne do podneva. Oni su to i učinili, u minut do 12.

Tim povodom oni su poslali pismo u Arkus ligu i adresirali ga na Dušana Živkovića i Zorana Tijanića.

- Zahvaljujemo Vam se na ukazanom poverenju i delegiranju za “1.” (najverovatnije ste mislili na 2.) utakmicu FINALA plej ofa (m) ARKUS lige. Sa žaljenjem moramo da Vas obavestimo da zbog loše sudijske forme u kojoj se trenutno nalazimo nismo u mogućnosti da odgovorimo svih zahtevima koje suđenje FINALA ARKUS lige za muškarce iziskuje. Razlozi su mnogobrojni ali ćemo ukratko probati da ih taksativno navedemo i obrazložimo, pritom analizirajući i sve “uspehe” Vas kao pomoćnika direktora za suđenje Mi smo kao sudijski par Stojković Dušan – Nikolić Nenad (za koji niko u Srbiji ne zna da li je još uvek međunarodni ili ne) u svojoj aktivnoj sudijskoj karijeri koja traje 25. godina odsudili sijaset utakmica koje su direktno odlučivale prvaka Lige šampiona, Lige Evrope, Super Globa, Superlige Srbije, Kupa Srbije i mnoštvo drugih bitnih utakmica u svim takmičenjima na kugli zemaljskoj, pritom ponosno stojeći ispod zastave i grba Republike Srbije koja se vijorila na jarbolima u svim značajnim rukometnim dvoranama u Evropi - navode u pismu, pa dodaju:.

- Samovoljom pojedinaca i procenom da mi predstavljamo balast i smetnju daljem razvoju sudijske organizacije skrajnuti smo direktnim pokušajem rušenja našeg autoriteta i delegiranjem na utakmicama koje ranijih godina nismo sudili i koje nam po rejtingu stečenom svih prethodnih godina ne pripadaju, sve sa namerom da izrevoltirani ovakvimpostupanjem objavimo kraj naše sudijske karijere. Mi ćemo sa deljenjem pravde na rukometnim terenima prestati onog trenutka kada mi to želimo i to ljudski i dostojanstveno kao prijatelji, kolege i kumovi, a ne po “urgenciji viših sila” i po kratkom postupku.

Konstatuju da su prvu utakmicu odsudili 18. marta i to “naravno utakmicu Super B lige”.

- Do dana današnjeg smo odsudili samo dve utakmice muške ARKUS lige, dve utakmice ženske ARKUS lige i pet utakmica Super B lige za muškarce. Bilo je i slučajeva da smo za pojedina kola bili izuzeti iz delegiranja dok su druge naše kolege imale i “duple programe”. Ne želimo da prenebegnemo činjenicu da je povreda i neophodna operacija kolenaizmenila naše angažovanje od početka sezone ali ne -možemo i ne želimo da prihvatimo okolnosti da nakon potpunog ozdravljenja i ispunjavanja svih uslova za naše angažovanje neko slepo izvršavajući naređenja radi na planskoj degradaciji našeg autoriteta.

Na kraju se ističe:

- Sudijski par Stojković Dušan – Nikolić Nenad nikada nije bio poslednja opcija kod delegiranja i nećemo dozvoliti da to budemo i sada. Ne želimo da zvučimo prepotentno jer takvi nikada nismo (iako bi možda imali pokriće za takvo ponašanje nakon svih postignutih uspeha u karijeri) i ne bi smo želeli da ovo shvatite kao pretnju bili koje vrste ali dajemo sebi za pravo da kažemo DOSTA UNIŠTAVANJU RUKOMETNOG SUDIJSKOG KADRA U SRBIJI! Ima puno simbolike i u činjenici što Vam ovaj odgovor šaljemo u “minut do dvanaest”. Vama želimo uspešan završetak takmičarske sezone bez problema i daljih incidenata.

Umesto pomenute dvojice, meč će suditi braća Đorđe i Miloš Jevtić.

00:13

Grobari krenuli da navijaju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.