ĐERONA SAOPŠTIO SPISAK: Rukometaši imaju jasan zadatak, overa plasmana na Evropsko prvenstvo!
Toni Đerona, Foto: Marcin Bulanda / Zuma Press / Profimedia

JOŠ DVA MEČA DO KRAJA kvalifikacija

ĐERONA SAOPŠTIO SPISAK: Rukometaši imaju jasan zadatak, overa plasmana na Evropsko prvenstvo!

Srbiju očekuje gostovanje u Finskoj kao i meč protiv Slovačke pred domaćom publikom

Objavljeno: 12:50h

Pred najboljim srpskim rukometašima u aprilskoj EHF nedelji nacionalnih timova su poslednja dva izazova na putu do Evropskog prvenstva koje se u januaru 2024. godine igra u Nemačkoj.

Rukometna reprezentacija Srbije trenutno se nalaze na drugoj poziciji na tabeli uz isti broj bodova kao prvoplasirana Norveška, ali uz slabiju gol razliku, izabranike Tonija Đerone na papiru očekuje lakši zadatak - gostovanje u Finskoj i overa plasmana protiv Slovačke pred domaćom publikom.

Ipak, potcenjivanju nema mesta i ozbiljnost je maksimalno prisutna što se i vidi po sastavu za koji se katalonski stručnjak opredelio za predstojeći dvomeč.

Posebno raduje povratak oporavljenog golmana, Vladimira Cupare, koji kao osvajač mađarskog Kupa zajedno sa Draganom Pešmalbekom dolazi na ovo okupljanje. Desni bek Jovica Nikolić nastavlja da kuburi sa povredama i propušta novu priliku da zaigra u rodnom gradu.

Rukometna reprezentacija Srbije, Srbija, Rukomet
foto: RSS

Spisak igrača na koje Đerona računa u susretu sa Finskom i Slovačkem

Golmani: Vladimir Cupara i Dejan Milosavljev

Leva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan

Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić

Bekovi: Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Lazar Kukić, Marko Milosavljević, Stefan Dodić, Nikola Zečević, Miloš Orbović, Predrag Vejin

Uz planiranih 18 sa ekipom će sve vreme trenirati golman Milan Bomaštar i desno krilo Uroš Kojadinović.

Kao i prilikom prethodnih akcija, momci koji su deo razvojnog tima okupiće se dan ranije i trenirati sa stručnim štabom A tima:

Andrej Trnavac, Dimitrije Jelić, Miloš Grozdanić, Marko Srdanović, Danilo Radović, Milan Jovanović, Milan Pušica, Nikola Zečević, Mirko Đurović, Veljko Popović, Nikola Ivanović, Ognjen Karlaš, Milan Milić, Uroš Kojadinović, Mateja Dodić, Uroš Pavlović, Luka Rogan, Marko Jevtić, Stefan Petrić, Nikola Perić.

Utakmica sa Finskom na programu je 27. aprila u finskom Vantu, nedaleko od Helsinkija sa početkom u 19 časova po lokalnom, odnosno 18 po srpskom vremenu.

Poslednja utakmica u kvalifikacionom ciklusu za EHF Euro igra se tri dana kasnije u 18 časova, pred novosadskom publikom u Spensu, kada u Srbiju dolazi Slovačka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.