ČEKANJU JE DOŠAO KRAJ! Ovo je 12 veličanstvenih koji će za vikend braniti boje Srbije! (FOTO)
Foto: Atletski savez Srbije

ZGAZITE, BRAĆO I SESTRE!!!

ČEKANJU JE DOŠAO KRAJ! Ovo je 12 veličanstvenih koji će za vikend braniti boje Srbije! (FOTO)

Sve najbolje želimo našim tihim herojima...
Objavljeno: 13:33h

U susret Evropskom dvoranskom šampionatu u Beogradu, srpske reprezentativce krasiće novi dizajn nacionalne opreme. Ideja za novim dizajnom proistekla je naime iz želje samih atletičara i na inicijativu evropske sampionke Ivane Spanović, da na svoj način doprinesu i ulepšaju spektakl koji nas očekuje u Kombank Areni od 3-5. marta 2017. godine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Primili smo veliki broj radova koji svi do jednog odišu kvalitetom i kreativnošću I izbrati jedno rešenje u takvom izboru je zaista bio težak zadatak. Posle dužeg vremena ocenjivanja pristiglih predloga, ziri se odlučio za pobedničko rešenje Nenada Dodlića - izjavio je savezni selektor Slobodan Popovic.

foto: Atletski savez Srbije

- Baš sam bio srećan kada sam video da je objavljen konkurs za dres atletske reprezentacije, jer atletika je jedan od retkih sportova koje volim i pratim pa sam baš uživao u celom procesu. Zabavno je dizajnirati nešto sto će videti toliki broj ljudi, a kada taj dizajn još i nose naši sportisti onda je to super osećaj. Budući da sam grafički dizajner nisam često pravio nešto što je namenjeno odeći pa je i tu bilo nekih novih stvari za mene. Zamislio sam da novi dizajn dresa bude balans između modernog i tradicionalnog. I dalje sam se držao kolora naše trobojke, ali sam namerno otišao u neke druge tonove, poput zagasitije plave, a zlatnoj sam dao veću ulogu nego što je to bilo ranije zastupljeno. Čini mi se da smo do sada često imali jednobojne bele, crvene i svetlo plave dresove kojima kao da je manjkalo karaktera. Nakon odabira boja, dizajn je dodatno oplemenjen heraldičkim elementima sa grba i modernijom tipografijom. Želja mi je bila da sve deluje moćnije jer je ipak u pitanju sportska borba. Nadam se da se prvenstveno sviđa sportistima koji će nositi dresove, a koliko sam čuo svi su zadovoljni pa sam i ja presrećan. Mislim da ne preterujem kada kažem da mi je ovo jedan od omiljenih projekata u karijeri - istakao je gospodin Dodlić.

- Za ovo takmičenje vlada posebna atmosfera u timu, i ne postoje reči kojima mogu da objasnim kako se mi svi osećamo što smo doživeli da se u Beogradu održava Evropskom prvenstvo. Najveća želja i cilj svih članova srpskog tima, jeste da rezultatski i plasmanski zablistamo pred domaćom publikom, da uz podršku navijača i domaćeg terena ostvarimo svoj maksimum. Nema veće časti od nastupa u nacionalnom dresu, a za ovu jedinstvenu priliku, želeli smo da mislimo na sve detalje, pa tako i da svojim savetima učestvujemo u dizajniranju nacionalne opreme. Odlučili smo se da priliku pružimo domaćim dizajnerima da nam predstave rešenja i na taj način i da oni budu deo ove prelepe priče - istakla je Ivana Španović.

BONUS VIDEO: BOMBA IZ SRBIJE! Naša rukometašica je najvrelija riba Evrope!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.