SVET SPORTA U SUZAMA! Preminula velika šampionka, jedna stvar je posebo BOLNA
Kene Ndoje, Foto: Image of Sport / Newscom / Profimedia

tuga!

SVET SPORTA U SUZAMA! Preminula velika šampionka, jedna stvar je posebo BOLNA

Slavna atletičarka 10 godina bila vezana za krevet

Objavljeno: 18:20h

Senegalska atletičarka Kene Ndoje, jedna od najboljih afričkih sportistkinja, preminula je u 44. godini od teške bolesti!

Ndoje je bila jedna od najboljih atletičarki koje je Senegal izbacio, takmičila se u skoku udalj i troskjoku, a na prvenstvima Afrike osvajala je zlato, srebro i bronzu. Na Panafričkim igrača 2003. je takođe uzela medalju, dok je iste godine na SP u dvorani u Birmingemu uzela bronzu.

Tokom godina patila je od posebno agresivnog oblika poliartritisa, degenerativne hronične bolesti zglobova. Zbog te teške bolesti, deset godina je bila vezana za krevet.

Prema pisanju afričkih medija, ona je imala i novčanih problema jer određena obećanja ka njoj nisu održana. Nedavno je čak i javno traženo da joj se pomogne u borbi protiv bolesti. Nakon njene smrt oglasio se i predsednik Senegala Šerif Meki Sal.

- Delim bol koju oseća porodica voljene Kene Ndoje. Ovom prilikom odajem počast vrhunskoj atletičarki i višestrukom afričkom šampionu. Moje iskreno saučešće porodici i svetu sporta.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.